Гордост, но и страх: Ще успее ли Бензема да пребори прокобата на "Златна топка"?


Гордост, но и страх: Ще успее ли Бензема да пребори прокобата на "Златна топка"?
Снимка: Getty Images

2489 0

Цяла Франция се радва на постижението на Карим Бензема, който на 34 години спечели за първи път "Златна топка" и прекъсна "сушата" на страната от 24 години без най-желаното индивидуално отличие. 

"Трикольорите" ще гонят дубъл за Световната купа

Феновете на "петлите" тръпнат в очакване централният нападател да поведе "трикольорите" към втора поредна световна титла след по-малко от два месеца в Катар. През 2018 година, когато Франция триумфира срещу Хърватска, Бензема не взе участие заради съдебните му дела и обвиненията в изнудване на негов съотборник. 

Една притеснителна статистика, обаче, може да накара цялата страна да настръхне - до сега във футболната история нито един актуален кавалер на "Златна топка" не е печелил Световното първенство по футбол

Големи имена и носители на приза са се разминавали със Световната купа през годините

Легенди на футбола като Алфредо Ди Стефано, Еузебио, Йохан Кройф, Роберто Баджо, Роналдо, Роналдиньо, Майкъл Оуен и Лионел Меси са изпускали шанса да стъпят на световния връх, имайки в ръцете си "Златна топка". Кройф, Баджо и Роналдо дори са стигали до финала, но отборите им губят. 

Все пак някои от тях успяват през кариерите си да стигнат до заветната титла, но едва ли Бензема ще има друг шанс да го направи и до голяма степен това се смята за последния му Мондиал.

В Катар тимът на Дидие Дешан е в една група с Дания, Австралия и Тунис, а ето какво каза президентът на Франция - Емануел Макрон по адрес на Карим Бензема.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички