Журналистът на Кристиано Роналдо: Той все още е една глава пред Лео Меси


Журналистът на Кристиано Роналдо: Той все още е една глава пред Лео Меси
Снимка: Getty Images

3230 0

Човекът, който напоследък бива определян като "журналиста на Кристиано Роналдо" - Пиърс Моргън, сподели, че въпреки че любимецът му не играе в Европа, той все пак е по-добър от вечния си съперник Лео Меси, който се представя страхотно през сезона.

Легендарният португалец шокира, преминавайки в саудитския Ал Насър в края на изминалата година. Това се случи, след като той се раздели с Манчестър Юнайтед след скандално интервю именно пред Моргън, в което нападна почти всички в клуба.

Междувременно, Меси сбъдна огромната си мечта, триумфирайки на Световното първенство в Катар, докато с парижани също държи познатото много високо ниво. Това обаче изглежда не е определящ фактор според специалиста.

"Благодарение на резултата от нашето интервю, Роналдо подписа най-голямата трансферна сделка в историята на футбола и в момента, на 37 години, е най-скъпоплатеният атлет", заяви Моргън пред "Tatler" и продължи.

"Той прави това, което винаги е правил през кариерата си - да се предизвиква. Той отива в нова държава, ново първенство, в момент, в който футболът в Близкия Изток наистина "лети". Това видяхме на Световното първенство в Катар, където Мароко стигна полуфиналите, а Саудитска Арабия победи шампионите в лицето на Аржентина на Меси.

Именно това му качество го поставя пред него. Той искаше да се освободи от Манчестър Юнайтед, където се чувстваше неуважаван от треньор и ръководство. Смятам, че би предпочел да играе в топ клуб в Шампионска лига за година или две, но Ал Насър му отправи страхотна оферта.

Мисля, че свежото изпитание да подобри реномето на футбола в нов регион на света в залеза на неговата невероятна кариера, наистина го привлече", допълни още той.

Моргън разкри, че именно Меси е дърпал португалеца да остане в Европа. Ето причината за това

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички