Владимир Кличко с фантастичен NFT проект, за да налее милиони в Украйна


Владимир Кличко с фантастичен NFT проект, за да налее милиони в Украйна
Снимка: GettyImages

17208 0

Украинската легенда в професионалния и аматьорския бокс - Владимир Кличко, направи поредните си действия в помощ на родината си Украйна. Той стартира нетрадиционна инициатива, след като ще пусне в обръщение колекция от NFT-та - "non fungible tokens" (бел. ред. - незаменим маркер/токен - няма точен превод на български). 

В опит да помогне финансово на Украйна, легендарният боец пуска колекцията от NFT-та, като всички приходи ще бъдат пренасочени към Червения кръст в Украйна и УНИЦЕФ. Колекцията e озаглавена "VAndalz for Ukraine: WhIsBe and Wladimir Klitschko" и е създадена в партньорство с художника WhIsBe. Тя ще бъде налична за закупуване в няколко нива, а ценовата листа е от 100$, 1000$ и 10 000$. 

"Това е невероятна инициатива, подкрепа чрез изкуство в полза на хората, които страдат", каза Влад Кличко в официално обявление на инициативата с NFT колекция. "Изкуството може да е красиво на много нива, когато се използва за доброто на човечеството. 

Кличко и брат му Витали, който в момента е кмет на Киев, са лицата на защитата на Украйна по време на инвазията от Владимир Путин, след като и двамата избраха да се присъединят към военните действия в защита на своята родина. 

Колекцията на Кличко е един от многото NFT проекти, които вече са пуснати и ще бъдат пуснати в обръщение в полза на Украйна в последните месеци. 

Съвсем наскоро NFT с флага на Украйна беше продадено за близо 7 милиона долара, докато помощите за Украйна чрез някакъв вид криптовалути и крипто активи надминаха сумата от 50 милиона долара. 

Междувременно, докато се занимава с куп проекти и опити да подпомогне Украйна, Кличко предупреди, че инвазията на Путин може да има катастрофални последствия не само за Украйна, но и за света

Всичко за случващото се в конфликта Русия - Украйна от спортна гледна точка четете в Sportlive.bg. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички