Легенда в бокса, била се с Кличко, защити страната си Русия в конфликта с Украйна - оправда Путин (СНИМКА)


Легенда в бокса, била се с Кличко, защити страната си Русия в конфликта с Украйна - оправда Путин (СНИМКА)
Снимка: Guliver/GettyImages

15539 0

Продължават мненията относно конфликта Русия - Украйна в спорта. Една от последните световноизвестни звезди, които изказаха своята позиция, е един от най-големите руски боксьори за всички времена - Александър Поветкин. Неговите думи обаче не се харесаха на мнозина!

Поветкин използва личния си профил в социалната мрежа Instagram, където посочи своя довод, с който оправдава действията на Владимир Путин и неговата Русия, която нахлу в Украйна. Боксьорът отбелязва, че това се случва, за да бъде преборен нацизмът.

Изказването на Поветкин е противоположно на мнението, което изказват повечето видни личности от спорта не само в Украйна, но и дори някои от Русия. Ето какво написа Поветкин в профила си в социалната мрежа:

"Има сила в истината. Тази известна фраза, изречена от Сергей Бодров, днес рефлектира същността на това, което се случва в Украйна. Борихме се за истината през всички тези години, докато славяните бяха избивани в Донбас. Заради това съм член.

Неговото решение да се застъпи за обикновените хора, да отвърне на удара на нацизма, който е разпространяван от паразитите по света. Всяка война трябва да свърши. Нека тази приключи до няколко дни" - написа 42-годишният боксьор.

Междувременно се появиха плашещи информации за други легенди в бокса. Според тях, Русия иска да отстрани братя Кличко, които са попаднали в списък.

Друг спортист също си навлече гнева на хората. Турчин и капитан на тима си отказа фланелка с надпис "Не на войката", ето как го обясни (СНИМКА).

ГОРКО НА РУСИЯ: ЗВЕРОВЕТЕ ВЛАДИМИР И ВИТАЛИЙ КЛИЧКО В ДЕЙСТВИЕ (ГАЛЕРИЯ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички