Турски капитан отказа фланелка "Не на войната" за конфликта Русия - Украйна, говори за лицемерие (СНИМКА)


Турски капитан отказа фланелка "Не на войната" за конфликта Русия - Украйна, говори за лицемерие (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

7744 0

Конфликтът Русия - Украйна в спорта продължава да се проявява по различни начини. Прави голямо впечатление и се отбелязва, не само когато дадена видна личност заема позиция и се обявява срещу войната, но и когато не го прави.

Така турски футболист, капитан на своя отбор от второто ниво на футбола в страната, си навлече гнева на мнозина, след като преди двубой на своя Ерзурумспор, камерите уловиха как той е единственият играч на терена, който не носи фланелка с надпис "Не на войната".

Това се случи непосредствено преди началото на срещата с Анкарагучу през уикенда (загубена от Ерзурумспор с 0:1). 33-годишният играч носеше фланелката на своя отбор за домакинства - за разлика от всички останали.

Критиките в социалните мрежи към Айкут Демир са много на брой и безпощадни. Демир, който е роден в Нидерландия, но е играл за националния отбор по футбол на Турция, отбеляза след срещата, че има лицемерие и двойни стандарти, посочвайки, че хората в Близкия изток страдат всеки ден.

"Хиляди хора умират всеки ден в Близкия изток. Аз също се чувствам тъжен, споделям болката на невидните хора. Тези, които игнорират преследванията и убийствата там, са тези, които правят всичко необходимо, когато се отнася до Европа.

Не ми харесва да нося фланелката с този надпис, защото не е направена за тези страни" - сподели Айкут Демир.

Друга спортна звезда, дори от много, много по-висок калибър, си навлече още по-големи критики в социалните мрежи. Прочетете повече как легенда в бокса, била се с Кличко, защити Русия в конфликта с Украйна и как оправда Путин (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички