Жребият отреди: Мохамед Салах срещу Садио Мане по пътя към Световното първенство в Катар


Жребият отреди: Мохамед Салах срещу Садио Мане по пътя към Световното първенство в Катар
Снимка: Getty Images/Guliver

2949 0

Отборът на Нигерия, който се представя най-силно до момента в турнира за Купата на Африка в Камерун, ще се изправи срещу големия си съперник Гана в плейофите за участие на Световното първенство в Катар в зона "Африка" - това отреди тегленият жребий в Дуала!

Гана ще има домакинско предимство, като мачовете ще се изиграят между 21-29 март, а победителят в общия резултат ще се класира за Мондиала, който ще се проведе в края на годината.

*В друг тежък сблъсък Египет ще играе със Сенегал, а мачът ще изправи един срещу друг съотборниците в Ливърпул Мохамед Салах и Садио Мане. Камерун ще играе с Алжир, Демократична република Конго с Мароко, а Мали се изправя срещу Тунис.

Единствено Мали не е играл на Световно първенство от десетте претенденти, докато Камерун държи рекорда за участия от африкански отбор със седем между 1982 и 2014. Нигерия ще търси седмо класиране на Мондиал и от 1994-а насам е пропуснал само едно от седем първенства. Последното от три появи на Гана дойде през 2014.

Алжир ще се опита да се реваншира за безславното отпадане в групите на Купата на Африка, след като спечели само една точка и бе детрониран рано-рано от надпреварата. Мали пък ще се опита да стигне до историческо първо класиране на Световно първенство, след като победи вече Тунис в Камерун миналата седмица след дузпа на Ибрахима Конате.

Ето го и пълния жребий:

Египет – Сенегал

Камерун – Алжир

Гана – Нигерия

Демократична република Конго – Мароко

Мали – Тунис

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички