Ерик Кантона: Катар 2022 е фалшиво световно


Ерик Кантона: Катар 2022 е фалшиво световно
Снимка: Getty Images/Guliver

2228 0

Легендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона разказа, че се отнася скептично към Световното първенство в Катар. Французинът отсече, че не възнамерява да гледа шампионата на планетата и се обяви срещу лошите работни условия в страната.

"Ако трябва да съм честен, не ме интересува особено следващото световно първенство, за мен това е фалшиво световно. В послeдните десетилетия имахме много турнири в развиващите се страни, като Олимпийските игри или Световното първенство в Русия. Но Катар не е футболна страна. Не съм против провеждането на Световно в страна, където има възможност да се развива и популяризира футболът като в ЮАР или в САЩ през 90-те"

"Футболът е най-популярният спорт сред жените в САЩ, там има много емигранти от Южна Америка и този спорт има голям потенциал за развитие. Но в Катар такъв потенциал няма. Мисля че всичко е просто заради парите", каза Кантона.

"Работата е в парите и в това как те постъпват с хората, които строяха стадионите. Това е ужасно. Загинаха хиляди хора. И все пак ще се радвам на това световно първенство. Аз лично няма да гледам. Разбирам, че футболът е бизнес. Но мислех, че това е единственото място, където всеки може да получи шанс", добави той пред Daily Mail.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички