Жозе Моуриньо за вечния съперник Лацио: Няма дерби, няма мач в неделя


Жозе Моуриньо за вечния съперник Лацио: Няма дерби, няма мач в неделя
Снимка: Getty Images

1175 0

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо предупреди своите футболисти, че на този етап дербито с Лацио не е на дневен ред, тъй като тимът трябва да се съсредоточи единствено върху мача-реванш от осминафиналите от турнира Лига на конференциите срещу нидерландския Витес тази вечер. В първата среща "вълците" спечелиха с 1:0 като гост.

"Единственият мач, който ни интересува, е Витес. Няма дерби, няма Лацио, няма мач в неделя", каза той на пресконференцията преди мача. "Ако спечелим или завършим наравно, ще сме на четвъртфинал. Ако загубим, отпадаме. Според него премахването на правилото за попадения на чужд терен са променили двубоите в Европа през този сезон.

"Не знам дали е по-добре, или по-зле, но със сигурност промени развоя на мачовете. Аякс постигна добър резултат в Лисабон, но тогава Бенфика знаеше, че няма нужда задължително да вкарва гол. Те можеха да имат нагласа за контрол, а не за риск. Преди един отбор получаваше равенство у дома, знаейки отлично, че е в по-неблагоприятно положение, когато отива на втория мач", допълни португалският специалист.

Моуриньо скастри журналистите като им се скара, че са критични към всички, дори към едно момче, което за първи път стартира в Серия А. Той беше запитан за относителната липса на голове от нападателите, освен от Тами Ейбрахам.

"Дали това са играчи, които винаги са вкарвали много голове, а сега са спрели? Не е като Роберт Левандовски да се е преместил в Рома и сега вече да не вкарва! Не става въпрос за качество, всеки има различен профил и характеристики", завърши наставникът на Рома.

Спекулира се, че специалистът иска да подсили полузащитата на отбора. Сред целите на Моуриньо и Рома е титуляр на Арсенал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички