Рома се измъчи на "картофена нива" с човек по-малко - един играч стана и герой, и антигерой


Рома се измъчи на "картофена нива" с човек по-малко - един играч стана и герой, и антигерой
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1352 0

Италианският гранд Рома, който бе в една група с ЦСКА в историческото първо издание на Лигата на конференциите, започна участието си в елиминационната фаза (директно от 1/8-финалите). "Вълците" се измъчиха срещу нидерландския Витес, но в крайна сметка грабнаха успеха с минималното 1:0.

В ролята и на герой, и на антигерой влезе халфът Сержио Оливейра. Именно той вкара единственото попадение в срещата - в първата минута от добавеното време на първото полувреме след асистенция на Николо Дзаниоло.

Португалският полузащитник обаче бе изгонен през втората част след два жълти картона, и то в рамките само на 10 минути. Първо в 70-ата минута, а след това и в 79-ата. Това не се хареса на наставника на Рома Жозе Моуриньо.

Специалния бе възнегодувал от състоянието на терена още преди началото на срещата, което не отговаряше на критериите за двубой от европейските клубни турнири.

Интригата в сблъсъка остава с пълна сила, като реваншът е в Италия след седмица. Преди това Рома ще гостува на Удинезе в Серия А (13.03), а Витес има визита на Хераклес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички