Палачите на ЦСКА в Европа с победи: 30 гола в 8 мача в Лигата на конференциите


Палачите на ЦСКА в Европа с победи: 30 гола в 8 мача в Лигата на конференциите
Снимка: Getty Images

2763 0

Изиграха се първите срещи от осминафиналите в историческото дебютно издание на третия по сила европейски клубен турнир - Лигата на конференциите. Четири от сблъсъците се проведоха от 19:45 часа българско време, а останалите четири мача започнаха в 22:00 часа българско време.

Ранни двубои

Един от големите фаворити в състезанието игра именно в ранните мачове. Става въпрос за италианския гранд Рома, който спечели своята група, в която бе и ЦСКА. "Вълците" гостуваха на тежък терен срещу Витес, но все пак измъкнаха успеха с минималното 1:0. В герой за тима се превърна Сержио Оливейра, който вкара единствения гол в първата минута от добавеното време към първата част. През второто полувреме обаче той си изкара два жълти картона в рамките на 9 минути и бе изгонен, от което домакините не успяха да се възползват.

Партизан и Фейенорд изиграха най-зрелищиния мач, след като сръбският гранд повеждаше на два пъти, но в крайна сметка допусна поражение... с три гола разлика (2:5). Славия Прага и ЛАСК (4:1) опитаха да ги настигнат по резултатност, но останаха далеч, докато гръцкият ПАОК взе важен и минимален аванс у дома след успех с 1:0 над Гент.

Късни двубои

Друг сериозен фаворит в състезанието - английският Лестър, взе солиден аванс в своя сблъсък у дома срещу Рен 2:0. Олбрайтън още в самото начало на мача, а в последните секунди Ихеаначо удвои в дадоха много здрав и равностоен сблъсък, в който "лисиците" се оказаха по-хитри.

Друг тим с амбиции за трофея - Олипик Марсилия, също победи с един гол разлика - 2:1 у дома срещу Базел. Норвежкият Бодьо/Глимт пък, който бе в една група с ЦСКА и наложи срамна загуба на Рома в групите, победи с 2:1 АЗ Алкмаар след гол в последните секунди.

Безспорният двубой на вечерта бе между ПСВ Айндховен и Копенхаген - 4:4. Датският тим водеше с 3:1 след първото полувреме. А през второто полувреме, въпреки че нидерландците изпуснаха дузпа и допуснаха отново да бъдат поведени след като изравниха за 3:3, пак се добраха до точката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички