Жорди Кайседо и гол-шедьовър не помогнаха на Сиваспор за чудо срещу Фиорентина (ВИДЕО)


Жорди Кайседо и гол-шедьовър не помогнаха на Сиваспор за чудо срещу Фиорентина (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2866 0

Един от считаните за фаворити в Лигата на конференциите - Фиорентина, се поизмъчи, но в крайна сметка се разправи с турския Сиваспор. "Виолетовите" продължават напред в турнира след победа с 4:1 в Турция и с общ резултат 5:2.

Тимът, чиято собственост е и бившият нападател на ЦСКА - Жорди Кайседо, даде сериозен отпор на именития си съперник. Бившият таран на "червените" не успя да се разпише, но минута преди края на първото полувреме инициативата бе в краката на домакините.

Сиваспор започна по-силно мача. Още в 9-ата минута домакините можеха да открият резултата. Удар на Ердоган Йесилюрт принуди Пиетро Терачиано да свърши работата си под рамката на вратата.

В 21-ата минута Фиорентина даде сериозен отговор. Лукас Мартинес откри стрелкова позиция и не се посвени да стреля. Топката обаче профуча над напречната греда.

ГОООЛ! Сиваспор все пак откри резултата, а под светлините на прожекторите отново попадна Ердоган Йесилюрт. Той проби отляво, след което отправи мощен шут, попаднал в левия ъгъл на вратата, пазена от Терачиано. (35')

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Радостта на домакините не трая дълго. Артур Кабрал се възползва от отбитата от удара на Гонзалес топка и просто я вкара във опразнената пред себе си врата, за да даде нов старт на двубоя. (44')

Video edited on Kapwing

2 минути след подновяването на играта Фиорентина можеше да осъществи пълен обрат. Мартинес Куарта отправи хубав шут, но намесата Али Шашал Вурал бе дори още по-впечатляваща и той запази вратата си.

ГОООЛ! Гостите все пак обърнаха нещата в своя полза, а това стори Никола Миленкович. Защитникът засече с глава центриране на Роландо Мандрагора от корнер и не остави никакви шансове на противниковия страж.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Фиорентина лиши двубоя от почти всякаква интрига в 78-ата минута. За целта помогна защитникът на Сиваспор Димитриос Гутас, който си реализира автогол. Той опита да върне топката към вратаря с глава, но вместо това опъна мрежата.

Video edited on Kapwing

Емоциите взеха връх в 81-ата минута. Капитанът на Сиваспор - Хакан Арслан, получи директен червен картон за саморазправа с противников футболист.

ГОООЛ! Крайното 1:4 оформи Гаетано Кастровили в 89-ата минута на двубоя. Полузащитникът отправи страхотен изстрел от границата на наказателното поле в десния ъгъл, който стражът на Сиваспор не съумя да отрази.

Video edited on Kapwing

Ето как протекоха и останалите мачове в Лигата на конференциите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички