Жорди Алба се разбра със следващия си клуб, търсят се допълнителни доходи заради заплатата му


Жорди Алба се разбра със следващия си клуб, търсят се допълнителни доходи заради заплатата му
Снимка: Getty Images

1813 0

Доскорошната звезда на Барселона Жорди Алба е близо до споразумение с Интер Маями, според медиите в Каталуния. 34-годишният ветеран е свободен агент, след като напусна Барселона по-рано това лято, като се съгласи да прекрати договора си една година преди изтичането му.

Изборът на Жорди Алба

Той беше свързван с редица клубове, като имаше информация, че може да остане в Европа, тъй като наскоро стана баща за трети път. В крайна сметка обаче бившият испански национал ще се присъедини към МЛС.

Алба също е имал оферта от Саудитска Арабия, но подобно на бившите си съотборници Серхио Бускетс и Лионел Меси, е готов да откаже тези предложения, за да се премести във Флорида.

Каква заплата ще получава?

Като се има предвид, че Интер Маями вече са изразходвали определените си надбавки за играчи за Меси, Бускетс и Мартинес. Именно заради това Mundo Deportivo уточнява, че разглеждат използването на "целево разпределени пари" за Алба, която също е освободена от лимита на техните заплати, но има максимум 2 милиона евро годишно. Смята се, че Интер Маями търси алтернативен източник на доходи, който ще им позволи да допълнят заплатата на Алба.

Изглежда американският клуб наистина ще изпълни желанието си да украси отбора си с редица велики играчи на Барселона. Меси, Бускетс и Алба също остават близки приятели, като Меси се връщаше по различни поводи през последните две години, за да вечеря с Алба и Бускетс в Барселона. Друго легендарно име, което се свързва с Интер Маями е Андрес Иниеста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички