Жестоко: Отбор от Уелс изправен пред отнемане на цели 141 точки в елита


Жестоко: Отбор от Уелс изправен пред отнемане на цели 141 точки в елита
Снимка: Getty Images

729 0

Уелският футболен клуб Понтиприд Юнайтед е изправен пред историческо отнемане на 141 точки, след като е пуснал неподходящи играчи, нарушавайки техните договори, установи независим комитет и предаде "ESPN".

Жестока и брутална санкция

Футболната асоциация на Уелс (FAW) разследва отбора от елита, а комисията го призна за виновен по всичките 18 обвинения, които включват неплатени заплати на играчи, нарушаване на договори на играчи, неуспех да регистрират играчи правилно в елита и пускане на неподходящи играчи. От клуба, разбира се, отрекоха всички обвинения около казуса.

На клуба бяха отнети шест точки с незабавен ефект за нарушенията, извършени през сезон 2022.23 и 2023/24. Допълнително наказание от 135 точки е отложено, но ще бъде наложено, ако бъдат открити още нарушения преди края на сезон 2024/25.

Панелът също така добави забрана за трансфери от два прозореца, което означава, че клубът не може да подписва с играчи до януари 2025 година Отнемането на 141 точки би било най-голямото в историята на футбола, като Лутън, Милан, Фиорентина и Лацио са получавали наказание от по 30 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички