Кога, къде и как? ЦСКА се готви в Турция през зимната пауза, "червените" с натоварена програма


Кога, къде и как? ЦСКА се готви в Турция през зимната пауза, "червените" с натоварена програма
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4477 0

ЦСКА завърши, макар и неособено успешно, календарната футболна година у нас. "Армейците" допуснаха поражение от Лудогорец с 0:1 в последния мач на стадион "Българска армия" в познатия му вид.

Какво се случи?

31-кратните шампиони се оттеглят за зимната пауза като трети в класирането с актив от 42 точки (равен брой с разградчани и на 3 зад лидера Черно море).

Футболистите на Нестор Ел Маестро ще получат почивка преди да подновят тренировки със своите съотборници. Много от тях вече отлетяха за различни дестинации по света, повечето от които родните места на чужденците.

Свободно!

Част от отбора е напуснал страната ни още в деня след двубоя с "орлите", пише "Тема Спорт". Сред тях са част от южноамериканците, както и двамата норвежци Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц.

Интересно е, че дори контузените и останалите извън избраниците на наставника изгледаха на живо срещата в неделя. Ваканцията на "червените" ще продължи около месец. В началото на новата година,  те се събират отново на Панчарево, а малко по-късно отпътуват на лагер в чужбина.

Кога, къде и как ще се подготвят "армейците"?

Ел Маестро и неговият щаб отредиха датите 5-и и 6-и януари за преминаване на задължителни медицински и функционални прегледи. Когато всичко приключи, в рамките на една седмица, 31-кратните шампиони ще се готвят у нас.

На 14-и януари те се насочват към Турция, където ще проведат основната си подготовка. Тя ще продължи 21 дни, през които "армейците" ще срещнат 5 съперници, чиито имена все още се уточняват. На 4-и февруари ЦСКА се завръща в България, за да подновят шампионата малко по-късно с двубой срещу Ботев Враца.

А Густаво Бусато от своя страна навлиза все по-сериозно в историята и фолклора на "червените" (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички