Жест или подигравка? Когато Лео Меси раздаде 160 подаръка за Коледа на свои съперници


Жест или подигравка? Когато Лео Меси раздаде 160 подаръка за Коледа на свои съперници
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

1724 0

Безброй са футболистите, които са били наказвани от изумителните умения на Лео Меси с топка в крака. И днес аржентинецът все още е кошмар за всяка защита, срещу която се изправи. 

Макар и попаденията на голмайстора да наближават 4-цифрен брой, всяко едно от тях е важно. Това той демонстрира през 2020-та година с уникален жест спрямо всички вратари, в чиято мрежа е оплитал коженото "кълбо".

Подарък с горчив привкус

Още: Христо Стоичков: 1994-та няма да се повтори, Меси остана земно момче

По случай Коледа "ла пулга" решава да зарадва 160 свои някогашни опоненти, които са изпитвали от упостошителния му гений. сред които 22-ма играчи от Висшата лига.

Меси, заедно с популярният бранд за алкохолни напитки "Budweiser", изготвят набор от персонални коледни подаръци, предназначени специално за вратарите, които през годините не успяват да спрат легендарния аржентинец.

Всеки страж получава поръчкови бутилки бира, чиито брой отговаря на броя голове, които Лео им е вкарвал. Част от тях, за добро или не чак толкова, получават значително количество питиета.

Още: Семейство Бекъм засрами това на Лионел Меси при най-богатите футболни двойки, Роналдо е втори

Кои са "късметлиите"?

Бившият футболист на Валенсия - Диего Алвеш, оглавява класацията със своите 21 попадения, допуснати от Меси. Малко зад него е и легендата на вечния съперник Реал Мадрид - Икер Касияс, който се сдобива със 17 бутилки.

Цели 22 от вратарите са от Висшата лига, където аржентинецът дори не е играл. Такива са Тибо Куртоа, Давид де Хеа, Петър Чех, Едвин Ван дер Сар, Джо Хард и други. 

През цялата си професионална кариера до момента Лео Меси има на сметката си 827 гола и 400 асистенции в 1069 мача за отборите на Аржентина, Барселона, ПСЖ и Интер Маями.

Още: (Почти) официално: Луис Суарес пак ще играе с Лионел Меси, подписва с Интер Маями за 1+1 година

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички