Женското Ел Класико може да счупи световен рекорд по посещаемост


Женското Ел Класико може да счупи световен рекорд по посещаемост

1391 0

Тази вечер на "Камп Ноу" ще се изиграе четвъртфиналната среща-реванш в женската Шампионска лига между отборите на Барселона и Реал Мадрид

Самото "Ел Класико" може да постави почти недостижим рекорд по посещаемост на женски двубой, тъй като всички 99 354 билета са продадени. Това е с почти 30 хиляди билета отгоре на рекорда, поставен на двубоя през 2019 година между отборите на Атлетико Мадрид и Барселона, игран на Метрополитано и спечелен от домакините с 2:0 за дамското първенство на Испания

Но мачът в днес може да победи и общия рекорд по посещаемост на женски мач, поставен на финала на Световното първенство през 1999г между САЩ и Китай, когато 90 195 фена присъстваха на "Rose Bolw" в Пасадена. 

„Да посрещнем 91 000 фена е агресивна цел, но ние приехме предизвикателството и искаме да счупим рекорда“, каза президентът на клуба Жоан Лапорта пред базираното в Барселона радио RAC1.

Капитанът на Барса и носител на Златната топка за миналата година при дамите Алексия Путелас каза на пресконференция във вторник, че мачът може да отбележи "началото на нова ера".

 "Това ще вдъхнови много момичета, които ще дойдат тук или които ще ни видят по телевизията. Може да отвори много врати. Не си представях да играя тук, защото виждах само мъже. Това, че сега виждате жени да се състезават тук, със сигурност ще даде плод."

Барселона, която стана шампион в женската Ла Лига 6 кръга преди края, спечели първия мач от четвъртфинала с 3-1, обикновено играе на по-скромния стадион Йохан Кройф в тренировъчните съоръжения на клуба. Те имат най-добрата посещаемост в лигата със средно 2938 фена на мач. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички