Железен вратар пречупи "модрите" в Глазгоу


Железен вратар пречупи "модрите" в Глазгоу

2379 0

Шотландският шампион Селтик постигна трудна, но ценна минимална победа над Динамо (Загреб) в мач от група "D" на Лига Европа. Това се случи не без помощта на късмета и добрите намеси на вратаря Крейг Гордън.

Българският национал Александър Тонев започна като титуляр и остана на терена до 87-ата минута на срещата, като се представи добре.

Селтик започна силно двубоя и успя да открие резултата още в 6-ата минута. Антъни Стоукс пусна перфектен пас в уличка между хърватските централни бранители към Крис Комън, който с изстрел с левия крак превзе далечния долен ъгъл за 1:0.

Динамо можеше да изравни в 28-ата минута, когато Едуардо нанесе топовен шут от границата на наказателното поле, но късметът покри шотландците и топката срещна напречната греда.

Хърватският тим не се отказа и през втората част упорито потърси поне изравняване, но Гордън ги отказа с чудесните си изяви.

Със спечелените си 4 точки Селтик зае второто място в групата. Лидер е Ред Бул Залцбург, който има същия брой точки, но по-добра голова разлика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички