Италия - Украйна и Испания - Кипър по ТВ: Къде да гледаме евроквалификациите? Шампионът под заплаха


Италия - Украйна и Испания - Кипър по ТВ: Къде да гледаме евроквалификациите? Шампионът под заплаха
Снимка: GettyImages

1617 0

Шампионът от последното европейско първенство по футбол - Италия, шокиращо не успя да се класира за Световното първенство в Катар. Тогава препъникамъкът бе отбора на Република Северна Македония. По ирония на съдбата съвсем наскоро западната ни съседка спря еврошампиона за трети пореден мач (две равенства и загуба за италианците).

Двата отбора завършиха при равенство 1:1, което направи ситуацията в групата много интересна и накара феновете на "Скуадра адзура" да треперят от мисълта за втори пропуснат голям форум. Тимът е трети с 4 точки (3 мача), докато Украйна е втора със 7 точки (4 мача). Англия е лидер с 13 пункта от 5 срещи.

Италия приема у дома Украйна в пряк дуел за втората позиция, като евентуално поражение би било катастрофално за европейския шампион, предвид факта, че украинците имат по една среща с Малта и Северна Македония до края и че са изиграли и двата сблъсъка с Англия. За италианците предстои още един такъв срещу "трите лъва", както и срещу украинците - като гост, отделяйки поне на хартия по-тежките мачове.

Испания също остана с по-малък брой мачове поради същата причина - участие в последната четворка в Лигата на нациите. Ситуацията за "Ла Фурия" е далеч по-добра от тази на Италия, но въпреки това иберийците имат нужда от точки, за да си спестят бъдещи мъки.

Испания е втора с 6 точки (3 мача), докато лидер е Шотландия с пълен актив от 15. Норвегия и Грузия са с по 4 пункта и имат един двубой аванс пред испанците. За иберийците предстои дуел срещу единствения отбор без точка в групата - Кипър.

Къде да гледаме съдбоносните мачове на Италия и Испания от квалификациите за Евро 2024?

Двата отбора се изправят един срещу друг от 21:45 часа българско време в Гранада. Ще бъде излъчен пряко по "Нова спорт". Срещата на Италия срещу Украйна също ще започне в 21:45 часа българско време, като ще се състои на "Сан Сиро". Ще бъде излъчена пряко по "Диема спорт 3", но ще можете да я следите и НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички