Еврошампионът в съдбоносен мач - има много да наваксва, рискува Евро 2024! "Дяволите" грабват "билетите"?


Еврошампионът в съдбоносен мач - има много да наваксва, рискува Евро 2024! "Дяволите" грабват "билетите"?
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

3012 0

Почти измина и тази пауза за националните отбори. Остават още два дни (понеделник и вторник - 11-и и 12-и септември), в които ще се изиграят общо 14 двубоя от квалификациите за Европейското първенство през 2024 година. След тях пък ще паднат още въпросителни, като от последния ден от евроквалификациите най-интригуващи са сблъсъците с участието на европейския шампион Италия, Испания и Белгия.

След Мондиал 2022: Може ли Италия да пропусне и Евро 2024?

Актуалният първенец на Стария континент има да наваксва. И то немалко. Италия има само една победа от три двубоя и е втора в групата с 4 точки. Англия е големият лидер с 13, а Украйна е втора със 7. Италия ще се изправи именно срещу украинците в пряк сблъсък за втората позиция и ще трябва да се подобри значително, ако не иска шокиращо да изпусне втори пореден голям форум след Мондиал 2022. Двете страни не са играли нито веднъж в групите до момента, а еврошампионът е с мач по-малко.

Коефициентът на платформата за онлайн спортни залози efbet за това Италия да се върне на победния път срещу този опонент, след като серия от четири победи бе прекъсната с равенство през 2018 година, е 1,52. Ставката пък за първи успех за Украйна в историята на това съперничество е 7,20. Пазарът за равенство е оценен на 4,40. Двата отбора се изправят един срещу друг на 12 септември от 21:45 часа българско време. Мачът е на Ботуша.

Испания "пострада" заради Лигата на нациите: Трябва да наваксва за Евро 2024

Испания също има нужда от точки, но ситуацията там е доста по-различна. "Ла Фурия Роха" е втора с 6 пункта (цели 9 по-малко от безгрешния лидер Шотландия), но има два мача пасив от лидера и един от останалите тимове (заради стигането до финала за Лигата на нациите). Към момента Норвегия не успя да притисне Испания и има само 4 точки след една победа (над Кипър). Сега за победителя в Лигата на нациите предстои дуел именно срещу кипърците.

Това е първи мач между тези съперници през 21-ви век. Коефициентът на efbet за домакински успех в полза на Испания, след като при последния им сблъсък през 1999 година размазаха опонента с 8:0, е 1,04. Ставката пък за триумф за Кипър, който все пак сломява "Ла Фурия Роха" през 1998 година със зрелищното 3:2, е... 90,00. Пазарът за равенство е оценен на 22,00. Срещата е във вторник (12.09) от 21:45 часа българско време.

Белгия е съвсем близо до Европейското първенство по футбол

С напълно идентичен начален час е и дуелът между Белгия и Естония. "Червените дяволи" са първи в групата с 10 точки, колкото има и вторият Австрия. Те се изправят срещу опонент с едва 1 спечелена точка и при нов успех почти със сигурност си гарантират участие на Европейското първенство през 2024 година, след като ще остават още три кръга до края.

Коефициентът на efbet за шеста поредна победа за Белгия в това съперничество (голова разлика в тези срещи: 21:4) е 1,09. Ставката пък за първи успех за Естония над "червените дяволи" от 2009 година насам е 40,00. Съответно пазарът за равенство между двата тима е оценен на 13,00.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички