Италия пак на ръба: Къде да гледаме "мача на спасението" и битката Украйна - Северна Македония за чудо?


Италия пак на ръба: Къде да гледаме "мача на спасението" и битката Украйна - Северна Македония за чудо?
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

1322 0

Много драма се очаква в съботния ден в Група "C" на квалификациите за Евро 2024 г. 3 отбора - Италия, Украйна и Северна Македония, са с равен брой точки преди 6-ото завъртане. Първа е Англия с комфортен аванс, а последна Малта с 0 т.

Украйна - Северна Македония

Програмата откриват Украйна и Северна Македония. "Жълто-сините" са решени да преследват своята цел докрай, а тя е класиране на финалите. На този етап те носят след себе си 2 победи, 1 равенство и 2 загуби. Успехите дойдоха срещу Малта с минималното 1:0 и срещу предстоящия им съперник с 3:2. Реми (1:1) и поражение (0:2) от Англия, както и загуба с 1:2 от Италия.

Макар и считан за аутсайдер, тимът на Северна Македония не се предава. Западната ни съседка стартира с успех 2:1 над Малта, след което допусна загуба с 2:3 именно от Украйна, както и разгром с 0:7 от Англия. Впоследствие обаче "червените лъвовете" се освестиха, шокираха Италия с реми 1:1 и се наложиха с 2:0 над малтийския отбор.

Италия - Малта

Участието на актуалния европейски шампион - Италия, в новото издание на турнира е далеч от сигурно. "Скуадра Адзура" е втора в класирането със 7 пункта на сметката си. Възпитаниците на Лучано Спалети обаче водят на преките си опоненти единствено с положителна голова разлика. Всяка грешна стъпка би могла да бъде фатална. В предходните си срещи тимът постигна 2 победи (с 2:0 срещу Малта и с 2:1 срещу Украйна), равенство със Северна Македония (1:1) и поражение от Англия (1:2).

Следващият съперник на "адзурите" изглежда лесен. Малта е последна в групата, без нито една точка на сметката си. Отборът допусна загуби и от четирите си опоненти, допускайки 11 гола във вратата си и отбелязвайки едва 1. 

Какво говори миналото?

Украйна - Северна Македония 

В исторически план тези два съперника са се срещали 6 пъти. В 4 от тях украинците си тръгват като победители. Най-изразителният им успех е с 2:0 през октомври 2015-а година. Единственият такъв за западните ни съседи пък идва през март 2004-а година с минималното 1:0. Първият в историята мач между тях завършва с нулево реми през 2003 г. 

Италия - Малта

Очаквано, Италия има абсолютен превес в срещите си със скромния малтийски отбор. В миналото те са се срещали 9 пъти, във всичките от които "адзурите" надделяват. Най-голям разгром "червено-белите" претърпяват през март 1993-та година, в квалификация за Мондиал 94, когато Италия побеждава с 6:1.

Къде да гледаме двубоите?

Срещата Украйна - Северна Македония е с начален час 16:00 ч. (българско време). Тя ще бъде предавана ПРЯКО в ефира на "Диема Спорт 3". Мачът между Италия и Малта пък е насрочен за 21:45 часа. Него отново може да наблюдавате ПРЯКО в ефира на "Диема Спорт 3".

Всичко най-интересно около евроквалификациите следете в Sportlive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички