Стават ясни европейските нации, които ще играят на Мондиал 2022


Стават ясни европейските нации, които ще играят на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images/Guliver

1977 0

В четири групи от зона УЕФА ще се проведат решителни битки в квалификациите за Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година в четвъртък. В групи A, B, H и J ще се изиграят общо десет квалификационни двубоя.

В група А Сърбия (7 изиграни мача, 17 точки) и Португалия (6, 16) вече са сигурни за първите две места, като кой ще се класира директно за Мондиал 2022 и кой ще играе бараж ще бъде решено в пряк сблъсък в Лисабон на 14 ноември. Преди това обаче Португалия трябва да вземе поне точка при гостуването си на Ирландия, за да може да разчита и на равенство срещу Сърбия в неделя.

В група В битката е между Швеция (6, 15), Испания (6, 13) и Гърция (6, 9). Гърция има нужда от победа при домакинството си на Испания, за да запази шансове за класиране на едно от първите две места, докато испанците ще са сигурни за топ 2 с равенство в Атина. Швеция ще се класира директно за Световното първенство, ако вземе гостуването си на Грузия, а Испания не победи Гърция.

В група Н Русия (8, 19) и Хърватия (8, 17) ще определят кой ще се класира директно за Катар и кой ще мине през баражите. Ако Русия бие Кипър у дома, а Хърватия не спечели визитата си на Малта, Русия ще е сигурна за първото място. При всяка друга комбинация от резултати, всичко ще се реши в прекия сблъсък в Сплит в неделя.

В група J Германия вече се класира за финалите на Световното, а Румъния (8, 13), Северна Македония (8, 12), Армения (8, 12) и Исландия (8, 8) спорят за втората позиция, като тя няма как да бъде решена с мачовете в четвъртък.

Програма на европейските квалификации за четвъртък, 11 ноември:

Група А: 19:00 часа българско време, Азербайджан - Люксембург; 21:45, Ирландия - Португалия;

Група В: 19:00, Грузия - Швеция; 21:45, Гърция - Испания;

Група Н: 19:00, Русия - Кипър; 21:45, Малта - Хърватия, Словакия - Словения

Група J: 19:00, Армения - Северна Македония; 21:45, Германия - Лихтенщайн, Румъния - Исландия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички