Историческо: България е сред аутсайдерите, а Люксембург се бори за Евро 2024


Историческо: България е сред аутсайдерите, а Люксембург се бори за Евро 2024
Снимка: Lap.bg

3743 0

Люксембург излиза в ключов двубой тази вечер. Енес Махмутович и компания приемат прекия си съперник в квалификациите за Евро 2024 - Словакия, в битка за класиране. 

До голяма степен още тази вечер може да стане ясна и съдбата на отборите в група "J", след като "червените лъвове" са трети с 11 точки, а съперникът им е на горната позиция с 2 пункта повече.

Домакините са определяни за аутсайдери, но в двубоя през пролетта шокиращо завърши при нулево реми. Тогава игрчът на ЦСКА Махмутович остана неизползвана резерва. 

В исторически план Люксембург освен, че никога не се е класирал на голям футболен форум, а и не е побеждавал Словакия в официален двубой. Това обаче се е случвало в контрола през 2011 година - 2:1. 

Шокиращата разлика между България и Люксембург

И докато "червените лъвове" имат реалистични шансове за класиране, то България е аутсайдер в квалификациите с отбори като Кипър, Гибралтар, Малта и други. 

По-голям парадокс е, че до преди няколко години родната футболна общественост не смяташе за нещо сериозно успехи над херцогството. При последната ни среща от ноември, 2022 година - България не успя да победи в контрола, макар че игра с човек по-малко в заключителните минути. 

Вижте колко са малки шансовете на България срещу Албания!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички