Испания и Германия в една група на Световното първенство по футбол в Катар! (пълен жребий)


Испания и Германия в една група на Световното първенство по футбол в Катар! (пълен жребий)
Снимка: Getty Images

10127 0

Световните шампиони от 2010 и 2014 година - Испания и Германия, ще се изправят един срещу друг в груповата фаза на предстоящото Световното първенство по футбол в Катар. Това отреди тегленият днес жребий в Доха, който разпредели 32-та финалиста в 8 групи.

Испания и Германия се озоваха в група Е, но няма да се срещнат в първия мач. "Ла Фурия Роха" ще играе първо срещу Коста Рика или Нова Зеландия, които все още не са определили кой ще играе на Мондиала. Германия пък ще срещне другия тим в група E - Япония.

Действащият световен шампион Франция попадна в благоприятната група D, където са Дания, Тунис и един измежду Австралия, ОАЕ и Перу. Суперзвездите Лионел Меси и Кристиано Роналдо също се разминаха, след като Аржентина отиде в група C със Саудитска Арабия, Мексико и Полша, а Португалия се падна с Гана, Уругвай и Република Корея. Лео Меси обаче се натресе на главния си конкурент за "Златната топка" през миналата година - Роберт Левандовски и Полша.

Домакинът Катар бе автоматично поставен като №1 в група А и ще играе в откриващия мач на Мондиал 2022 срещу Еквадор на голмайстора на ЦСКА Жорди Кайседо. Другите два тима в група А са Сенегал и Нидерландия, който изглежда абсолютен фаворит в групата. Англия попадна в група В с отборите на Иран, САЩ и един измежду Уелс, Шотландия и Украйна.

Рекордьорът по световни титли Бразилия отиде в група G, където ще се изправи срещу Сърбия, Швейцария и Камерун. В група F пък попаднаха Белгия, Канада, Мароко и финалистът от последното световно първенство - Хърватия.

ГРУПОВА ФАЗА ЗА МОНДИАЛ 2022

ГРУПА A

1. Катар

2. Еквадор

3. Сенегал

4. Нидерландия

ГРУПА B

1. Англия

2. Иран

3. САЩ

4. Уелс/Шотландия/Украйна

ГРУПА C

1. Аржентина 

2. Саудитска Арабия

3. Мексико

4. Полша

ГРУПА D 

1. Франция

2. Австралия/ОАЕ/Перу

3. Дания

4. Тунис

ГРУПА E

1. Испания

2. Коста Рика/Нова Зеландия

3. Германия

4. Япония

ГРУПА F

1. Белгия

2. Канада

3. Мароко

4. Хърватия

ГРУПА G

1. Бразилия

2. Сърбия

3. Швейцария

4. Камерун

ГРУПА H

1. Португалия

2. Гана

3. Уругвай

4. Република Корея

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ:

29 национални отбора от общо 32 си осигуриха участие на предстоящия Мондиал 2022 в Катар. Последните три световни финалиста все още не са известни и ще станат ясни през лятото (подробности - ТУК). Въпреки това ФИФА ще разпредели отборите по групи още тази вечер чрез жребий, който ще се състои в катарската столица Доха.

Всички финалисти са разпределени в четири урни според ранглистата си във ФИФА. Изключение прави домакинът Катар, който е поставен под №1 в първа урна и ще заеме място в група А. Ето как са разпределени останалите финалисти по урни преди жребия:

Урна 1: Катар, Бразилия, Белгия, Франция, Аржентина, Англия, Испания, Португалия;

Урна 2: Мексико, Нидерландия, Дания, Германия, Уругвай, Швейцария, САЩ, Хърватия;

Урна 3: Сенегал, Иран, Япония, Мароко, Сърбия, Полша, Южна Корея, Тунис;

Урна 4: Камерун, Канада, Еквадор, Саудитска Арабия, Гана, (Нова Зеландия - Коста Рика), (ОАЕ/Австралия - Перу), (Уелс - Шотландия/Украйна).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички