Информация "отвътре": Защо играчите покриват с ръка устата си, когато говорят на терена (ВИДЕО)


Информация "отвътре": Защо играчите покриват с ръка устата си, когато говорят на терена (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4339 0

Често зрителите на футболни мачове по телевизията стават свидетели на това как футболисти от един отбор или съперници покриват устите си, когато разменят реплики. Това правят дори и наставниците и хората от щабовете на отборите.

Мнението, което е широко разпространено, е, че това се прави, за да може да бъде прикрита тактическа или лична информация. Без ръка на устата телевизионните камери биха разчитали всяка реплика на всеки език.

Оказва се обаче, че причината е друга. За това информира Фил Хол - пиар консултант, който е работил в някои от най-големите клубове във Висшата лига. Той обяви въпросното "явление":

"Футболист веднъж ми каза, че една от основните причини да го правят е, за да концентрират силата на гласа си. Един от основните случаи е, когато са близо един до друг. Има много звук около тях на стадиона и на терена. Трябва да концентрират гласа си.

На един шумен терен, когато говориш нормално, звукът се разпростира навсякъде. Ако сложиш ръка на устата и я насочиш към човека, с когото искаш да говориш, се чува далеч по-ясно. Това започна в Южна Америка" - коментира Хол.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички