Джордан Хендерсън обясни от какво трябва да се възползва Ливърпул през сезон 2023/24


Джордан Хендерсън обясни от какво трябва да се възползва Ливърпул през сезон 2023/24
Снимка: Getty Images

3419 0

Капитанът на Ливърпул - Джордан Хендерсън, е на мнение, че многобройните опции, с които мърсисайдци разполагат в атака, могат да дадат предимство на тима във Висшата лига през следващия сезон 2023/24.

Както вече е ясно, Роберто Фирмино ще напусне "Анфийлд" през лятото, но Юрген Клоп ще продължи да разполага с изпълнители като Мохамед Салах, Дарвин Нунес, Диого Жота, Коди Гакпо, както и Луис Диас, който наскоро се завърна на терена след дълго лечение на контузия.

"Отборът еволюира постоянно и в нападателната линия дойдоха нови и качествени футболисти. С тях можем да правим различни неща и да използваме различни схеми", каза Хендерсън пред "Sky Sports" и допълни: "Разполагаме с футболисти, които умеят да атакуват и да вкарват голове. Това трябва да бъде предимство за нас и да го използваме през следващия сезон!".

"Тази година бе странна и може би ни липсваше постоянството, но добрата новина е, че напоследък си връщаме формата. Има още много за подобрение, но положителните знаци са налице. Надявам се да се представим добре в последните три мача и да влезем в следващия кампания в същата форма", каза още Хендерсън. 

*3 кръга преди края на сезон 2022/23, Ливърпул е на пето място в класирането и изостава на една точка от четвъртия Манчестър Юнайтед, но "червените дяволи" имат мач по-малко. За Юрген Клоп и компания предстоят гостувания на Лестър (15 май) и Саутхемптън (28 май), както и домакинство на Астън Вила (20 май).

ВИЖТЕ ОЩЕ - Екипът на Ливърпул за сезон 2023/24 е вдъхновен от такъв при Бил Шенкли (СНИМКИ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички