Как Седмата на Меси може да разруши мечтите на Барселона този сезон


Как Седмата на Меси може да разруши мечтите на Барселона този сезон
Снимка: Getty Images/Gulliver

5651 0

Атакуващият футболист на Байерн Мюнхен Томас Мюлер коментира факта, че съотборникът му Роберт Левандовски остана на второ място в гласуването за "Златната топка". Както е известно, наградата за 2021 година спечели бившият капитан на Барселона, а сега футболист на ПСЖ - Лионел Меси.

"Наградата отиде при най-добрия отделен играч в историята на футбола - Лионел Меси. Поздравявам Лионел с получаването на "Златната топка", дори ако ми се струва, че този път Роберт Левандовски я заслужаваше повече", заяви атакуващият полузащитник.

"От гледна точка на Байерн, поляците и германците, церемонията по връчването на "Златната топка" донесе разочарование. За някои по-специално. Въпреки че съм във футбола отдавна и не бях толкова изненадан от резултатите (през 2013 г. същото се случи с Франк Рибери), като цяло всичко това ме наведе на мисълта (или ме убеди за пореден път), че макар и при нас, в Бундеслигата, да има страхотни футболисти, за световно признание са нужни нови успехи на международно ниво", каза още Мюлер, цитиран в Туитър от профила "Bayern & Germany".

"За мен е и допълнителна мотивация да дам всичките си сили за победа в Шампионска лига, за да покажа на всички от какво тесто сме ние. И най-важното: да покажа какво е способен да предложи немският футбол. Най-близката възможност ни очаква в сряда в Шампионска лига срещу Барселона. Нека я използваме", каза още атакуващият полузащитник", завърши германецът.

Както е известно, в първия мач с Барселона в Шампионска лига "баварците" победиха с 3:0. Едно от попаденията тогава вкара именно Мюлер, другите две - чувстващият се ощетен Левандовски. Атакуващият халф е участвал и в най-големия разгром, преживяван от Барселона и от Меси в Шампионска лига. Става дума за победата с 8:2 през август 2020 година.

Двубоят на 8-ми декември е последен и за двата тима в груповата фаза на Шампионска лига и каталунците ги устройва най-вече победа, за да продължат към плейофите. Германският гранд пък отдавна вече си осигури място в следващата фаза, но със сигурност ще иска отново да унижи каталунците, най-малкото, за да получи това международно признание, споменато от Мюлер. Ето какво дава малка надежда на този етап на каталунците за предстоящия сблъсък. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички