Илкай Гюндоган с болезнено признание след катастрофата на Германия срещу Япония


Илкай Гюндоган с болезнено признание след катастрофата на Германия срещу Япония
Снимка: Getty Images

1765 0

Германия допусна срамно домакинско поражение с 1:4 от Япония, а капитанът на Бундестима Илкай Гюндоган направи сериозна самокритика. Халфът на Барселона призна очевидното – отборът е много далеч от желаното ниво.

Германия ще е домакин на предстоящото Европейско първенство. Селекцията на Ханзи Флик обаче се представя трагично и е без победа в последните си 5 срещи, като регистира 3  поредни поражения.

 КРИТИЧНОТО МНЕНИЕ НА ЗВЕЗДАТА

"Японците просто бяха по-добри от нас в този мач, както в дефанзивен, така и в офанзивен план. Те движеха добре топката, намираха празните пространства, създадоха много положения за гол. Има върху какво да помислим, трябва да се признае. От гледна точка на играта, не бяхме на нивото на отбора, срещу който играхме.

Направихме много индивидуални грешки. Трудно е и разочароващо, но такава е тенденцията. Нашите претенции са много далеч от реалността. Трябва да приемем, че не сме достатъчно добри в момента. Очевидно е, просто не сме добри. Може би си мислим, че сме по-добри, отколкото сме в действителност. Това беше тъжен ден", коментира Гюндоган.

"Имаме доверие във Флик, след като виждаме колко е мотивиран, думите, които ни каза след мача. Но в този момент не става дума толкова за треньора, а проблемът е по-скоро в отбора", убеден е опитният халф.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Катастрофа! Сериозно затъване и антирекорди за Германия преди Евро 2024

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички