След 9 дни Гюндоган може да напусне "Камп Ноу", а Барселона има едва 13 играчи регистрирани за новия сезон


След 9 дни Гюндоган може да напусне "Камп Ноу", а Барселона има едва 13 играчи регистрирани за новия сезон
Снимка: Getty Images

25101 0

Само девет дни преди да започнат защитата си в Ла Лига срещу Хетафе, Барселона може да се сблъска с голям проблем. До този момент каталунците имат само 13 играчи, регистрирани да играят в шампионата.

Един от техните известни "финансови лостове" (в този случай продажбата на 16% от Barça Studios на стойност 60 милиона евро долара) е ключът, който им позволява да регистрират играчи, които са подписали нови договори.

А това са Гави, Роналдо Араухо, Серхи Роберто, Маркос Алонсо, Иняки Пеня, както и нови попълнения като Илкай Гюндоган, чието преминаване от победителя в Шампионската лига Манчестър Сити се разглежда като огромен преврат, заедно с Иниго Мартинес и Ориол Ромеу.

До кога Барселона трябва да регистрира Гюндоган?

Гюндоган, който беше капитан на Сити, се съгласи да се присъедини към Барса при условие, че трябва да бъде регистриран да играе в Ла Лига до 12 август, ден преди първия им мач от лигата в Хетафе.

В противен случай договорът му ще бъде анулиран и той ще има време до края на европейския летен трансферен прозорец (31 август), за да си намери нов клуб.

Остават девет дни, но нещата все още не са изяснение въпреки че и играчът, и клубът са уверени, че регистрацията му ще бъде завършена навреме.

Объркване около сделката с германски инвестиционен фонд

Допълнително объркване беше хвърлено от съобщенията на каталунския телевизионен оператор TV3, че германският инвестиционен фонд, който е договорил сделка за дял от Barça Studios, е решил да се оттегли. Това бе отречено от каталунците пред базирания в Барселона ежедневен спортен вестник Mundo Deportivo.

Ако паричната инжекция в крайна сметка не дойде, "блауграна" може да се окаже пред сериозен проблем във връзка с регистрациите на играчи за предстоящия сезон.

Добрата новина е, че се смята, че въпросните играчи разбират ситуацията, в която се намира клубът, и са посочили, че са готови да изчакат, докато проблемът бъде разрешен. Клаузата в договора на Гюндоган обаче го поставя в доста различно затруднение, тъй като той ще има право да напусне клуба, ако не бъде регистриран да играе до 12 август. Междувременно в Барселона се готвят да се отърват от голямата заплата на Франк Кесие, който е пред трансфер в Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички