Фенове на беларуски клуб сами спряха да ходят на мачове, призоваха всички да сторят същото


Фенове на беларуски клуб сами спряха да ходят на мачове, призоваха всички да сторят същото
Снимка: Getty Images/Guliver

1132 0

Феновете на беларуския Неман са отказали да посещават мачовете на своя тим заради световната пандемия от коронавирус. Както е известно, беларуското първенство е единственото в Европа, което продължава да се играе, при това с фенове по трибуните. Феновете на Неман (Гродно) призоваха и другите привърженици в страната да последват примера им.

"Ние, феновете на ФК Неман, искаме да се обърнем към всички активни фенове в страната. Ние сме наясно, че "някой ни лъже" и поради тежката епидемиологична ситуация в страната преставаме да посещаваме домакинските мачове и гостуванията на нашия отбор. Това не е лесно решение, трудно ни е да оставим отбора без подкрепа, но сега най-важното е здравето на нашите граждани", заявиха феновете, цитирани от Sport.tut.by.

"Призоваваме всички фенски движения в Беларус към това. Нека си останем вкъщи, да намалим рисковете, свързани с разпространението на коронавируса, да защитим себе си и своите близки. Призоваваме и АБФФ (Федерацията по футбол на Беларус) под ръководството на Базанов най-накрая да събере смелост и да спре първенството, както го направиха по цял свят. Желаем на всички здраве. Грижете се за себе си и за близките си", допълват феновете. А кой е поредният футболист, преборил вируса вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички