Ибрахимович: Марадона завинаги ще остане номер едно


Ибрахимович: Марадона завинаги ще остане номер едно
Снимка: Getty Images/Guliver

1530 0

Нападателят на Милан Златан Ибрахимович обяви, че за него Диего Марадона винаги ще бъде номер едно. Аржентинският нападател почина тази седмица от инфаркт на 60-годишна възраст.

"Много съжалявам, защото за мен Марадона е нещо повече от футбол. За много хора неговата игра стана религия и имах късмета да го опозная и да говоря с него. Винаги ще мисля за него за това, което е направил на терена, а това извън игрището, по мое мнение, е негов проблем, а не наш.

Трябва да го помним за това, което направи като футболист и според мен той ще бъде запомнен завинаги. Когато виждате числото 10, за кого си мислите? За Марадона. Той е символ и днес има играчи, които избират този номер заради него.

Като човек той вършеше всичко от сърце, други причини и мисли не е имало. Може би именно затова целият свят го обичаше. Той винаги беше себе си. В съвременния футбол всички се стараят да бъдат идеални, но за да растеш и да се учиш, трябва да правиш грешки. Марадона винаги е правил всичко от сърце завинаги ще остане номер едно", заяви Ибрахимович.

Междувременно стана ясно, че Ибрахимович е съвсем близо до завръщане в шведския национален отбор (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички