Приятел на Марадона обяви защо легендата си отишъл в бедност


Приятел на Марадона обяви защо легендата си отишъл в бедност
Снимка: Getty Images/Guliver

6824 0

Аржентинският журналист Луис Вентура разкри в какво финансово състояние си е отишъл легендата на местния и световния футбол Диего Марадона. Великият футболист почина на 25 ноември от инфаркт в дома си в Буенос Айрес. Според Вентура, който е и приятел на Марадона, от състоянието на бившата звезда не е останало почти нищо към момента на кончината му.

"На Марадона не му остана почти нищо. Той умря в бедност, откраднаха му почти всичко, останалото той раздаде сам. Напоследък живееше със скромната заплата, която получаваше като треньор на Химнасия", разказа журналистът, цитиран от "La Gazzetta dello Sport".

Големият аржентинец си оиде на 60-годишна възраст. Днес той бе погребан в тесен кръг, въпреки че стотици хиляди негови сънародници го почетоха отстрани, наблюдавайки процесията. Аржентинският президент Алберто Фернандес обяви тридневен национален траур заради смъртта на Марадона. Всичко по темата можете да научите тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички