Съдията, зачел "Божията ръка": Имах съмнения, но българинът Дочев каза, че голът е редовен


Съдията, зачел "Божията ръка": Имах съмнения, но българинът Дочев каза, че голът е редовен
Снимка: Guliver/GettyImages

4679 0

Тунизийският рефер Али Бенасер призна, че си спомня с умиление всяко движение на покойния вече Диего Марадона в четвъртфинала на Мондиал 1986. Тогава аржентинската звезда вкара два гола във вратата на Англия, които бяха наречени "Божията ръка" и "Голът на века".

"Не видях ръката на Марадона, но имах съмнение, заяви Бенасер, цитиран от "L'Equipe". - Можете да видите тези кадри. Посъветвах се с моя помощник, българинът Дочев, и, когато той потвърди, че всичко е по правилата, аз зачетох гола".

"Вторият гол? Всеки път, когато той ставаше, аз бягах след него. Дори бях готов да свиря дузпа, защото си помислих, че след 50 ярда слалом англичаните ще го свалят, но топката се озова в мрежата на Шилтън. Бях горд, че участвам в този шедьовър и Марадона го запомни добре. Когато дойде при мен по време на визита в Тунис, където снимаше реклама, той ми подари подписана фланелка. На нея пишеше "На моя вечен приятел Али". С жена му прекараха деня в моя дом. Аз му казах, че не Аржентина спечели в този ден, а той, Марадона. Той беше гений", допълва бившият съдия. Насладете се на въпросния втори гол тук. 

ГАЛЕРИЯ: НАЙ-ДОБРИТЕ И РЕДКИ СНИМКИ НА МАРАДОНА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички