И в Саудитска Арабия се ядосаха на агентите, нарочно вдигали цените на трансферния пазар


И в Саудитска Арабия се ядосаха на агентите, нарочно вдигали цените на трансферния пазар
Снимка: GettyImages

1542 0

Саудитска Арабия е основният навигатор в настоящия трансферен прозорец. Те започнаха в предишния, подписвайки с Кристиано Роналдо през януари, а това лято успяха да привлекат известни имена като Карим Бензема, Едуоард Менди, Н’Голо Канте, Марсело Брозович и Роберто Фирмино. Те също се опитаха, но без успех, да отведат Меси в лигата си.

Слуховете нямат край - почти всеки ден се появява информация за играчи, които са следени от саудитски клубове, за които се твърди, че са готови да плащат астрономични заплати. Разбира се, не всичко, което се пише, е вярно и много от това, което се публикува, е умишлено изтекло от агенти. Това заяви испанският журналист Антон Меана разкри снощи в програмата El Larguero на Cadena SER.

Достатъчно слухове за сформиране на 60 отбора...

"Саудитска Арабия вече казва "стига". Те са уморени от изтичането на информация от някои агенти, умишлен трик, за да се опитат да осигурят на клиентите си изгодни договори. Саудитското правителство казва на играчите, с които работи, да не се заблуждават. Искат максимум 25-30 играчи, останалите новини просто не са верни. Саудитска Арабия може да сформира лига с 60 отбора с всички слухове, които се носят. Интересът към Гризман и Мората обаче е налице, той е реален", каза водещият за непрекъснатия поток от имена, за които се говори всеки ден в спортната преса.

Президентът на асоциацията на испанските футболисти Дейвид Аганзо също беше гост на "El Larguero" и изрази мислите си по този въпрос: "Това е въпрос на търсене и предлагане. Разбира се, мога да разбера, че като държава те са инвестирали много във футбола и мисля, че ще има подобен „бум“ със Съединените щати сега с Лео Меси и Мексико също. Друга силна държава, която иска да се състезава с най-добрите". Наскоро към треньорите в Саудитска Арабия се присъедини и Стивън Джерард, който посочи 3 причини да вземе това решение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички