Ибрахимович с категорично намерение да счупи рекорд на Евро 2024


Ибрахимович с категорично намерение да счупи рекорд на Евро 2024
Снимка: David Lidstrom/Getty Images

6184 0

Нападателят на Милан и на националния отбор на Швеция Златан Ибрахимович е категоричен, че иска да играе на Европейското първенство през следващата година. Тогава той ще е на 42 години и това би го превърнало в най-възрастния футболист на европейски финали.

В преследване на рекорди

"На моята възраст не мога да мисля за бъдещето, но мисля за настоящето. Въпреки че аз съм миналото, настоящето и бъдещето. Ако се чувствам добре и съм избран от селекционера, ще помогна - на него, на отбора и на страната. Ще дам най-доброто", коментира футболистът на Милан на пресконференция на тима. 41-годишният Ибрахимович получи повиквателна от селекционера на Швеция Яне Андерсон за квалификациите срещу Белгия (24 март) и Азербайджан (27 март).

При положение, че се появи в игра в предстоящите две квалификации, той ще подобри рекорда за най-възрастен футболист на тази фаза на турнира, който се държи от италианския вратар Дино Дзоф. Ако играе на финалите през 2024 година, той би подобрил рекорда на унгарския вратар Габор Кирали, който игра на Евро 2016, след като бе навършил 40 години. Ибрахимович пък избра много неподходящ момент да се похвали със свой гол и ядоса дори феновете на Милан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички