Хари Магуайър: Готов съм за мача с Шотландия


Хари Магуайър: Готов съм за мача с Шотландия
Снимка: Getty Images/Guliver

1282 0

Хари Магуайър обяви, че е готов и и ще играе в очаквания с огромен интерес мач на Англия с Шотландия на Европейското първенство по футбол. 28-годишният централен защитник се утвърди в състава на Гарет Саутгейт, като бе с ключова роля за достигането до полуфиналите на Мондиал 2018 в Русия.

Но наличността на Магуайър за Евро 2020 бе поставена под въпросителна след травмата на глезена, получена на 9 май в двубоя срещу Астън Вила след единоборство с Анвар Ел Гази. Бранителят пропусна остатъка от сезона на Манчестър Юнайтед, включително и финала на Лига Европа, и не бе готов за откриващия мач на „трите лъва“ от група D с Хърватия.

Магуайър прогресира с възстановяването си и миналата седмица поднови пълноценни тренировки, което го постави на разположение за петъчния сблъсък с Шотландия. „Чувствам се добре, тренирам. Исках да имам срещи зад гърба си преди да дойда на Европейското първенство. Направих вече няколко сесии и съм готов за мача в петък“, заяви Магуайър с увереност, че ще играе.

Бранителят на Юнайтед добави, че срещата с Шотландия винаги добавя допълнителен заряд. „Разбира се, че мачът е голям. Всеки двубой на Европейското първенство е от огромна важност. Ще бъде страхотен ден, страхотен празник за страната – ще дадем всичко от себе си да вземем трите точки. Ще бъде страхотно само ако спечелим трите точки и тогава ще се насладим на повода“, завърши Магуайър.

А кой отбор е скритият фаворит на Евро 2020 - четете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички