Италия: Скритият фаворит на Евро 2020, който е в серия от 10 победи с голова разлика 31:0


Италия: Скритият фаворит на Евро 2020, който е в серия от 10 победи с голова разлика 31:0
Снимка: Getty Images/Guliver

2151 0

Световният шампион Франция безспорно е големият фаворит на Европейското първенство по футбол. Футболните анализатори, а и букмейкърите, очакват "петлите" да спечелят надпреварата. Като отбори, способни да се противопоставят на Франция, се посочват действащият европейски шампион Португалия, предходните два световни шампиона - Германия и Испания, както и отбор №1 в ранглистата на ФИФА - Белгия.

Един друг отбор обаче дава все по-сериозна заявка за трофея и спокойно може да бъде определян като скрит фаворит на Евро 2020. Това е тимът на Италия, който в последно време изглежда като прероден и завръщащ се към славните времена, в които бяха незаобиколим фактор за всички останали отбори. Късно снощи "Скуадра адзура" надви Швейцария и записа нова класическа победа с 3:0, след като го стори и в първия мач с Турция.

По-впечатляващото е, че това беше 10-а поредна победа за Италия. Нещо повече: тимът може да се похвали, че не е допуснал нито едно попадение през тези десет срещи, а в същото време е вкарал цели 31 гола. Италианците бележат средно по над 3 гола на мач - нещо, с което никога не са се отличавали. В миналото тимът е печелил много големи мачове, но обикновено това е ставало с малко разлика. Сега обаче е различно...

Възпитаниците на Роберто Манчини играят фантастичен атакуващ футбол, който на този етап не може да бъде спрян. И ако Турция не отговаря на класата на "Скуадра", то Швейцария разполага с по-качествен състав, който обаче също не оказа съпротива. Италия е първият сигурен 1/8-финалист, а хората на Манчини са в приповдигнато настроение и готови да докажат на Европа и света, че могат да спечелят турнира.

Тепърва ще видим как Италия ще се справи срещу големите фаворити. Самият Роберто Манчини определя Франция, Португалия и Белгия като отборите с най-големи шансове за трофея, но е и категоричен, че Италия разполага с всичко, за да стане евопейски шампион. Какво каза Манчини след победата над Швейцария - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички