УЕФА, ФИФА, Висшата лига, Серия А и Ла Лига с позиция срещу новата Суперлига


УЕФА, ФИФА, Висшата лига, Серия А и Ла Лига с позиция срещу новата Суперлига
Снимка: Getty Images/Guliver

1600 0

УЕФА и Футболните федерации на Англия, Италия и Испания, както и админситративните органи на Висшата лига, Серия А и Ла Лига излязоха със съвместно заявление относно създаването на нова Суперлига с 12 топ клуба от Европа. В становището се заявява, че посочените федерации, както и ФИФА и останалите ѝ членки ще се обединят, за да спрат "циничния проект, който се основава на егоистичния интерес на няколко клуба, и то във време, когато повече от всякога обществото се нуждае от обединение".

Централата заявява, че ще забрани на съответните клубове участие във всички други турнири, които са под егидата на УЕФА и ФИФА, а на отборите от Суперлигата играчите няма да могат да играят за националните си отбори.

"Ще разгледаме всичките достъпни мерки на всички нива - както съдебно, така и спортно, за да не се създаде Суперлига. В основата на футбола е честната конкуренция и спортните ценности и няма как да бъде по друг начин. Този користен интерес на група хора продължава прекалено дълго. Всичко трябва да има предел", заявяват в официалния сайт на УЕФА.

Междувременно се съобщава, че УЕФА обмисля още санкции срещу клубовете от Суперлигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички