Грозно: Русия - Украйна се пренесе в хотел... псувни и бой между отбори (ВИДЕО)


Грозно: Русия - Украйна се пренесе в хотел... псувни и бой между отбори (ВИДЕО)
Снимка: Getty images

4596 0

*ВАЖНО: Използваната главна снимка символизира ужаса от войната Русия - Украйна и НЕ показва хотела, в който двата отбора са се сблъскали!

За съжаление, конфликтът между Русия и Украйна продължава да заема основно място и в спорта. Този път под политически претекст се стигна до сблъсък между руски и украински отбор в хотел в Турция.

Появиха се кадри в социалната мрежа Twitter, които набират все по-голяма популярност. На тях се вижда как украинския Минай и руския Шинник Ярослав се засичат в коридорите на хотел в курорта Белек, където се готвеха и български тимове.

На видеото се чуват неприятни думи, а кадрите започват с физически удар. В крайна сметка двата отбора вече не са в един хотел. И двете страни изразиха своята позиция за случилото се:

"Причината за конфликта бе срамното поведение на играчи на руския отбор и провокациите, насочени към футболистите на Минай. Поискахме управителите на хотела да изгонят руснаците, защото представители на терористична държава нямат право да тренират или играят футбол извън страната си" - това казаха от Минай в официално изявление.

"Ние считаме за неприемлива и осъждаме всякаква форма на насилия, но винаги защитаваме не само интересите на нашия клуб, но и тези на страната. Инцидентът се разследва от властите" - пък заявиха от руския клуб.

Те поясниха, че са напуснали хотела, за да няма бъдещи конфликти, въпреки че били "уверени в безопасността на отбора при резервацията". Посочва се, че тя е направена още през ноември месец 2022 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички