Украйна окачи Абидал, Камбиасо, Малуда и др. на "таблото на срама" заради Русия


Украйна окачи Абидал, Камбиасо, Малуда и др. на "таблото на срама" заради Русия
Снимка: Getty Images / Guliver

3895 0

"Парите могат да замъглят ума, но е необходимо да се избере между тях и съвестта". Това написа украинският портал football.ua по повод футболния турнир, който се проведе в Русия тези дни.

Повод за недоволството на украинците стана фактът, че куп известни футболисти от близкото минало отидоха да играят в Русия, докато страната води война в Украйна. Турнирът, който ги събра, бе наречен "Купата на легендите".

Порталът пише, че имената на някои от приелите руската покана футболисти са шокиращи, тъй като те са истински легенди на футбола, играли са в известни клубове и са имали уважението на феновете.

"Тези играчи се съгласиха да станат инструменти в ръцете на руската пропагандна машина, за да легитимират присъствието на една терористична държава в голям спорт, където тя няма място поради започналата война в Украйна с цел окупация на нейните територии и терор над цивилното население", пише медията и "окачва" "таблото на срама".

В него се забелязват имената на Асамоа Гиан, Еманюел Адебайор, Диего Лугано, Майкон, Флоран Синама-Помгол, Александър Хлеб, Ерик Абидал, Естебан Камбиасо и Флоран Малуда. А ето колко спортисти и треньори от Украйна са убити досега във войната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички