Русия твърдо се противопостави на предложенията на останалите страни, за да участва в Олимпиадата


Русия твърдо се противопостави на предложенията на останалите страни, за да участва в Олимпиадата
Снимка: Getty Images

1059 0

След като Международният олимпийски комитет намекна, че ще позволи на руски и беларуски спортисти да участват на Олимпийските игри през 2024 в Париж, но под неутрален знак, 35 държави се обявиха против това. 

По време на международната среща на върха, министърът на спорта на Полша - Камил Бортничук предложи да бъде сформиран "отбор на бежанците", който да включва участници от двете "отхвърлени" страни.

Това буквално разяри Русия, която каза, че: " Този акт е тотално унижение в името на Олимпиадата. Нашите спортисти трябва да се откажат от страната си и да станат бежанци, за да сбъднат мечтите си. Това не е неутрален статус. Това е унизителен, срамен компромис. Дори е интересно кой от спортистите ще отиде за това? "

Все още окончателно решение по темата не е взето, но във воюващата страна са категорични, че няма да се съгласят на подобно действие, като обявиха, че: " Светът не може без Олимпиадата - това е най-големият бизнес проект. Но Олимпиадата без Русия ще бъде лесна."

Още по темата с конфликтът Русия-Украйна в спорта четете в SportLive.bg! 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички