Виталий Кличко поиска публично осъждане на войната и се усъмни в Томас Бах: Той не разбира... или играе някакви игри с Русия


Виталий Кличко поиска публично осъждане на войната и се усъмни в Томас Бах: Той не разбира... или играе някакви игри с Русия
Снимка: Getty Images

2504 0

Руските спортисти трябва публично да осъдят войната, ако искат да им бъде позволено да участват на Олимпийските игри в Париж през 2024 година - това заяви кметът на Киев и бивш световен шампион по бокс - Виталий Кличко, пред "AFP".

"Руските и беларуските спортисти не могат да участват в Олимпийските игри в Париж, ако не кажат "не" на войната". Ако публично се изкажат против тази война, те могат (да участват). Но те се страхуват", обясни бившият боксьор в тежка категория.

Припомняме, че украинският президент Володимир Зеленски вече призова за бойкот на Игрите в Париж, ако руските спортисти бъдат допуснати до участие. Киев реагира яростно на съобщението на Международния олимпийски комитет от миналия месец, че проучва "път", който да позволи на руски и беларуски състезатели да се състезават под неутрален флаг.

Ръководителят на олимпийските игри Томас Бах пък заяви наскоро, че споделя скръбта и човешкото страдание на украинските спортисти, но заяви, че не зависи от отделните правителства да решават кой да участва в международни спортни състезания.

"Бих бил много щастлив да поканя Томас Бах в Киев, в Украйна, за да може сам да види разрушените села, градове, да види колко хора са убити. Той не разбира... или играе някакви игри с Русия", усъмни се 51-годишният Кличко.

*Още спортни новини, свързани с конфликта между Русия и Украйна, ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички