Президентът на ПСЖ отвърна на Реал: В Мадрид са разочаровани, но не бих казал същото за Килиан Мбапе


Президентът на ПСЖ отвърна на Реал: В Мадрид са разочаровани, но не бих казал същото за Килиан Мбапе
Снимка: Оф. сайт на ПСЖ

2912 0

Френският гранд ПСЖ е в процес на трансформация, а президентът Насер Ал-Хелаифи даде доста любопитно интервю пред испанското издание "Marca", в което говори по много от актуалните теми около клуба - бъдещето на Маурисио Почетино и Неймар, слуховете за Зидан и Галтие и разбира се - сагата с Килиан Мбапе!

Можем ли да смятаме, че времето на Маурисио Почетино начело на отбора е приключило?

"Не можем да говорим за това все още, ще го направим в подходящия момент, не сега".

Вярно ли е, че Кристоф Галтие е фаворит за неговия пост и бил ли е някога Зинедин Зидан опция?

"Относно Зидан, искам да кажа нещо важно - той е човек, който много харесвах като футболист, а сега го харесвам и като треньор, обичам го. НО, ние никога не сме говорили с него, било то директно или индиректно. Уважавам го много. Доста неща се изписаха по медиите, но ние никога не сме говорили с него".

Част ли е Неймар от новия проект на ПСЖ?

"Не можем да говорим по тези теми в медиите. Някои футболисти ще дойдат, други ще си заминат. Това са поверителни разговори".

Решението на Мбапе предизвика много критики в Испания, можете ли да разкажете вашата гледна точка за събитията и причините за неговия избор? (б.р. - да остане в ПСЖ)

"Изпитвам голям респект към Реал Мадрид като клуб - те са велик клуб, но Килиан не взе решението да преподпише заради парите! Офертата на Мадрид беше по-добра от нашата. Мбапе имаше предложения и от английски отбори, но в крайна сметка избра ПСЖ. Той е над всичко останало в нашия футболен и спортен проект. Той е парижанин, той е французин и искаше да остане тук, за да представлява своя град, своята страна и своя клуб. Затова мисля, че не заслужава всичко, което се изписа по негов адрес".

Според Флорентино Перес, играчът е променил решението си 10 дена преди официалната новина. Кога знаехте, че Килиан ще преподпише?

"Не знам какво говорят в Мадрид, дали е било дни или месеци по-рано. Знам, че преди 18 месеца Мбапе искаше да остане. Чух, че Реал Мадрид казваха, че той е искал да играе при тях, но това не беше вярно. Сега говорим за последната им оферта, но миналото лято те предложиха между 170 и 180 милиона евро. Това означава, че още тогавашната им оферта, плюс заплатата, беше по-добра от тази, която ние направихме към Мбапе сега!".

"Отхвърлих 180 милиона евро и близките ми хора ми казаха, че съм луд, защото може да си тръгне без пари след 1 година... Но аз го направих, защото бях сигурен, че Килиан ще остане при нас - защото го познавам, познавам и семейството му, знам какво иска. Килиан е много сериозен, професионалист е, иска да играе и да печели, не му пука за парите. Разбирам, че в Мадрид са разочаровани, но не бих казал същото за самия Мбапе".

Как преживяхте отпадането от Реал Мадрид в Шампионска лига?

"Да спечелиш Шампионска лига е трудно и ние никога не можем да кажем, че ще го направим със сигурност. Но, имаше нарушение, което промени целия мач. Контролирахме всичко до 60-70-ата минута. Ясно е, че не беше приятно. Трябва да бъдем по-силни психически, по-уверени, защото тези неща се случват".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички