Глазгоу Рейнджърс го направи! Не загуби нито един мач през сезона


Глазгоу Рейнджърс го направи! Не загуби нито един мач през сезона
Снимка: Gulliver/GettyImages

1821 0

Шампионът на Шотландия Глазгоу Рейнджърс завърши със стил кампанията си, след като победи Абърдийн с 4:0 в последния кръг от сезона. По този начин отборът, воден от Стивън Джерард, завърши без поражение сезона в шотландския Премиършип.

Рейнджърс бе коронясан за първи път в последната декада преди два месеца, когато Селтик завърши наравно срещу Дънди Юнайтед през март. Така доминацията на „детелините” от девет поредни титли бе прекършена.

Въпреки че отдавна са шампиони, тимът от „Айброкс” не върна газта и избегна поражение до края на сезона. Така те се превърнаха в четвъртия отбор, който прави това нещо. Рейнджърс завърши сезона с 32 победи и шест равенства и нула (0) поражения.

Ако имаше някакви нерви около този рекорд, то те бяха прогонени, след като рикоширал удар на Джеймс Таверниър отиде във вратата на Джо Люис след само пет минути. Феновете на отбора запалиха факли извън стадиона и продължиха с празненствата си.

Това е първа титла във футболния живот на Стивън Джерард, който в кариерата си като играч никога не успя да триумфира с отличието в първенствата, които е играл – Висшата лига и МЛС. В третия си сезон като мениджър обаче успя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички