Джерард помоли феновете на Рейнджърс да останат по домовете си по време на мача със Селтик


Джерард помоли феновете на Рейнджърс да останат по домовете си по време на мача със Селтик
Снимка: Getty Images/Guliver

2210 0

Наставникът на Глазгоу Рейнджърс Стивън Джерард написа писмо до привържениците, в което ги моли да останат по домовете си и да не следват тима на „Паркхед“, когато отборът играе със Селтик идната неделя.

Във вторник първият министър Никола Стърджън заплаши продължаването на професионалния спорт в Шотландия, след като хиляди запалянковци на Рейнджърс се събраха, за да отпразнуват шампионската титла на страната миналия уикенд. И двата клуба потвърдиха тази седмица, че са провели среща с представители на местното правителство, Съвета на Глазгоу и шотландската полиция в подготовка за дербито на 21 март. Междувременно, Селтик постави огради около техния стадион.

„За мен е огромна привилегия да бъда мениджър на този велик футболен клуб, и с това идва огромна отговорност. Вярвам, че трябва да бъдем колективно отговорни, за да запазим доброто име на тази 150-годишна институция, която представлява далеч повече от 11 играчи на терена. Имайки предвид това, трябва да помним кои сме и зад какво стои този клуб. Играчите искат да чуят песните на феновете и подкрепата им, както и еуфорията при попадение. За съжаление обаче Вие не можете да бъдете с нас в този момент“.

„Не можете да ни последвате на „Паркхед“ като шампиони, за първи път от десетилетие насам. Това наранява мен, ръководството и играчите. Не се съмнявайте, че искаме да сте до нас, но сега трябва да останете по домовете си. Знаем, че сте с нас духом. Всички се насладихме на спечелената титла, но сега трябва да останем в безопасност по домовете си“, написа мениджърът на Рейнджърс в писмото, публикувано на клубния сайт.

ОЩЕ: Кадри от колата на Джерард между хилядите празнуващи фенове на Рейнджърс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички