Евро 2024 ще бъде "разкъсано" в десет града, във вторник решават къде да се играе финалът


Евро 2024 ще бъде "разкъсано" в десет града, във вторник решават къде да се играе финалът
Снимка: GettyImages

5436 0

16 години минаха от незабравимото световно първенство през 2006 година, което се проведе в Германия, а Италия триумфира драматично след изпълнение на дузпи срещу Франция. Едва след две години Германия отново ще приеме голям футболен форум, а именно - Европейско първенство 2024

Само след няколко дена, във вторник, ще бъде определен и градът домакин на финала от Изпълнителния комитет на Европейската футболна централа (УЕФА).Тогава ще бъде уточнена и финалната програма на мачовете от турнира, съобщиха ръководните фактори по повод срещата във Виена.

Германската футболна федерация обяви, че цели десет града ще домакинстват на турнира. Това са Мюнхен и Берлин, където съответно беше отрито и закрито Световното първенство в страна, както и Хамбург, Франкфурт, Кьолн, Дортмунд, Гелзенкирхен, Дюселдорф, Лайпциг и Щутгарт.

Жребият за групите на европейските финали е планиран за последния месец на 2023 година във втория по големина град в Германия - Хамбург. Вижте как изглеждат стадионите, които ще приемат мачовете!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички