Германия възкръсна след уволнението на Флик и срази Франция (ВИДЕО)


Германия възкръсна след уволнението на Флик и срази Франция (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4676 0

Германия сложи край на негативната си серия, побеждавайки с 2:1 Франция в контрола, проведена на стадион „Сигнал Идуна Парк“ в Дортмунд. Така Бундестима възкръсна при временния треньор Руди Фьолер и записа първи успех след 5 срещи, в които бяха регистрирани 3 поредни поражения.

Дългочаканата победа за германците донесоха Томас Мюлер, който откри резултата още в 4-ата минута, и Лерой Сане, реализирал в 87-ата минута. Антоан Гризман вкара от дузпа в 89-ата минута, за да фиксира крайния резултат в срещата. Успехът е и първи за Бундестима над "петлите" от 9 години насам.

Като цяло двубоят протече при споделено надмощие. Французите играха без суперзвездата си Килиан Мбапе, който остана на резервната скамейка заради травма и не се появи изобщо в игра.

Домакините се възползваха по най-добрия начин от отсъствието му и оползотвориха възможностите си пред вратата на Майк Менян. Стражът на Бундестима Марк-Андре тер Стеген пък направи няколко феноменални спасявания, най-вече след удари на Орелиен Чуамени.

Германия сложи и край на победната серия на Франция. „Петлите“ имаха пет поредни победи в квалификациите за Европейското първенство, което ще се проведе именно на германска земя. В тези срещи хората на Дидие Дешан нямаха допуснато попадение, а головата им разлика беше 11:0.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят на „Сигнал Идуна Парк“ в Дортмунд“ започна динамично и двуостро. Все пак Бундестима имаше леко предимство.

ГОООЛ! Преимуществото на немците даде резултат още в 4-ата минута, когато Томас Мюлер откри. Бенямин Хернихс направи двойно подаване с Гнабри вляво, след което защитникът на РБ Лайпциг върна топката в пеналта от аутлинията. Там Томас Мюлер се оказа оставен сам и матира Майк Менян – 1:0.

В следващите минути германците продължиха да бъдат по-активни. Те обаче не достигаха до нови сериозни положения пред вратата на Менян.

В рамките на 3 минути между 20-ата и 23-ата минута „петлите“ предявиха претенции за дузпа. Първо за нарушение срещу Коло Муани от страна на Рюдигер, а след това и за съприкосновение между съотборниците в Байерн Коман и Гнабри . И в двата случая съдията Антъни Тейлър и ВАР не видяха основание да се отсъди наказателен удар.

В 25-ата минута капитанът на Бундестима Илкай Гюндоган получи трамва и бе заменен принудително. На терена влезе Паскал Грос.

Така Франция взе инициативата и на свой опасните атаки към вратата на Тер Стеген зачестиха. Първо Коло Муани получи в пеналта и би над вратата. В 37-ата минута Орелиен Чуамени стреля с глава след центриране от фал на Гризман, но Тер Стеген спаси. След последвалия корнер той отново стреля с глава, но пак безуспешно.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта „петлите“ пробваха да натиснат съперника си. В 48-ата минута Чуамени шутира силно отдалеч, но доста неточно.

Последва нов изстрел на Чуамени в 57-ата минута, но този път се наложи да Тер Стеген да прави феноменално спасяване и да запази преднината на домакините.

В 82-ата минута след блокиран шут на Дембеле, Гризман стреля коварно под гредата, но Тер Стеген изби с една ръка в корнер.

ГОООЛ! В 87-ата минута Лирой Сане удвои резултата. Хаверц го намери с отличен пас и той нахлу в пеналта отдясно, след което матира Менян за 2:0 с удар в далечния му ъгъл.

ГОООЛ! Франция се върна в мача в 89-ата минута, когато получи право да изпълни дузпа. Гризман не сгреши от бялата точка – 2:1. Дузпата бе отсъдена за фал на голмайстора Лерой Сане срещу Едуардо Камавинга и реферът Антони Тейлър я даде без да се колебае.

До края не паднаха нови голове и Германия най-накрая се върна към победния път.

До края не паднаха нови голове и Германия най-накрая се върна към победния път.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Германия: Тер Стеген, Хернихс, Та, Рюдигер, Зюле,  Гюндоган (к), Джан, Гнабри, Вирц, Сане, Мюлер

Франция: Менян, Тео Ернандес, Тодибо, Салиба, Павар, Камавинга, Рабио, Коман, Чуамени,  Гризма,  Коло Муани

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Германия не участва в евроквалификациите, тъй като се класира за финалите като домакин. Съвсем скоро пък Франция може да се присъедини като сигурен участник, след като "петлите" са безупречни в групата си и имат пет победи от пет мача, включително и 4:0 над Нидерландия.

Вече шест поредни мача (два пъти на европейско, два пъти в Лигата на нациите, два пъти в приятелски срещи) Бундестима не може да сломи "петлите", които са записали четири успеха и две равенства. Те печелят последните два сблъсъка, като най-скорошният е от груповата фаза на Евро 2020.

Германия ще се надява един от лидерите на тима Томас Мюлер да се разпише, тъй като страната никога не е губила, когато той вкара гол, записвайки 28 победи и 5 равенства. Очакват се попадения още през първото полувреме, след като само 2 от последните 9 мача на Франция са били при 0:0 след първата част.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички