Германия срази Португалия след два автогола и обрат в голов трилър


Германия срази Португалия след два автогола и обрат в голов трилър
Снимка: Alexander Hassenstein/Getty Images

8255 0

Германия спечели дербито с Португалия с 4:2 в група "F" на Европейското първенство по футбол. Момчетата на Йоахим Льов показаха класа, след като загубиха на старта от Франция и по този начин запазиха шансове за класиране в елиминациите на турнира.

Кристиано Роналдо даде аванс на Португалия още в 15-ата минута на срещата. До края на първата част обаче Германия беше по-настървеният отбор и в рамките на три минути Рубен Диаш и Рафа Герейро си отбелязаха автоголове.

Ентусиазмът на Германия се запази и през втората част, като в 51-ата минута Кай Хаверц покачи на 3:1. В 60-ата минута Робин Госенс с глава направи резултата разгромен. Диого Жота направи загубата на Португалия малко по-почетна с гол в 67-ата минута.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Германия направи по-сериозна атака още в първата минута чрез Кроос, Госенс и Хаверц, но последният изпрати топката в аут.

Бундестимът продължи да е по-активен и Робин Госенс в 5-ата минута засече центриране отдясно за 1:0 в полза на Германия. Голът беше обаче отменен поради засада. Гнабри центрира в 7-ата минута, но не затрудни Патрисио. Германците продъжлиха атаките с центриране на Госенс - отново без адресат.

Кай Хаверц опита коварен удар от дистанция, Патрисио спаси, а Серж Гнабри не успя да се възползва от избитата топка. Тони Кроос в 12-ата минута отправи нов удар, като топката беше блокирана.

15' - 1:0! - В 15-ата минута Германия стигна до корнер, Роналдо изчисти и поведе контраатака. Кристиано изведе Бернардо Силва, който върна към Роналдо и Кристиано вкара първия си гол срещу Германия в кариерата.

В 21-ата минута Роналдо надигра Рюдигер и подаде към Бруно Фернандеш, който продължи към Жота. Защитата на Германия блокира изстрела на играча на Ливърпул.

Четири минути по-късно Гнабри центрира коварно, като се размина с гола на сантиметри. В 27-ата Герейро центриа от фал и не се стигна до опасност.

35' - 1:1! Мюлер и Кимих комбинираха отдясно, топката беше прехвърлена на другия фланг към Госенс, който опита воле, топката попадна в Кай Хаверц и халфът изравни за 1:1! По-късно голът беше записан като автогол на Рубен Диаш.

38' - 1:2! Германия продължи да натиска, в резултат на което топката стигна до Рафа Герейро, който не успя да изчисти и прати топката в собствената си врата.

След двете попадения настана смут в играта на Португалия, като Жота в 43-ата минута опита атака. В 44-ата Хаверц подаде към Госенс, който стреля силно и Патрисио изби топката. Гнабри също нанесе опасен удар, който беше спасен от португалския страж.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Фернандо Сантош реагира и пусна в игра Ренато Санчес. В 47-ата минута португалците опитаха центриране, което не достигна до никого.

51' - 1:3! Мюлер и Кимих комбинираха в средата, след което Кимих подаде наляво към Робин Госенс. Левият бек центрира към Кай Хаверц, който надигра Рубен Диаш и покачи резултата на 3:1 в полза на Германия!

В 54-ата минута Роналдо пробва изстрел от пряк свободен удар, който мина далеч над вратата в аут. Гнабри опита да изведе с пас от дълбочина Кай Хаверц, но нищо опасно не последва.

Сантош пусна в игра Рафа Силва на мястото на Уилям Карвальо.

60' - 1:4! Един от най-активните играчи за Германия Робин Госенс засече с глава центриране отдясно и направи резултата разгромен!

Веднага след гола Льов пусна Хастенберг вместо голмайстора Госенс и Емре Джан вместо Матс Хумелс. В 64-ата минута за Португалия на мястото на Бруно Фернандеш се появи Жоао Моутиньо.

67' - 2:4! Головото шоу продължи след като Роналдо засече центриране от фал, което прехвърли Нойер, и Диого Жота насочи топката във вратата.

Попадението окрили Португалия и Герейро опита атака, но Рюдигер внимаваше. В 72-ата минута Льов пусна Горецка вместо Хаверц и Зюле вместо Гюндоган.

Ренато Санчес нацели гредата в 78-ата минута след като отправи мощен удар. Горецка в 82-ата също стреля опасно. Португалия пусна Андре Силва вместо Диого Жота. В 88-ата минута Португалия стигна до корнер, като Пепе беше близо до гола след удар с глава, а Рюдигер изчисти.

В добавеното време на срещата Лерой Сане опита да създаде положение, но беше затворен от защитниците на Португалия.

СЪСТАВИ:

Португалия: Патрисио, Семедо, Пепе, Диаш, Герейро, Данило, У. Карвальо, Бруно Фернандеш Жота, Роналдо, Б. Силва

Германия: Нойер, Рюдигер, Хумелс, Гинтер, Госенс, Кимих, Кроос, Хаверц, Гюндоган, Мюлер, Гнабри

ПРЕДИ МАЧА

Португалия загря за Германия с уверен успех над Унгария с 3:0 и настроението в съблекалнята е повече от добро. Напрежението е в германския лагер, тъй като при втора поредна загуба рискът Бундестима да си стегне багажа рано-рано във втори пореден турнир е огромен. А експертите няма да простят второ такова отпадане.

Португалските медии очакват Фернандо Сантош да не прави кардинални промени в състава, като единствено Ренато Санчес може да започне титуляр в центъра на полузащитата вместо Уилям Карвальо. Единственият контузен в състава е младият защитник Нуно Мендеш.

Йоахим Льов все още няма да може да разчита на Леон Горецка в центъра на полузащитата. Все още не е напълно възстановен и халфът на Борусия Мьонхенгладбах Йонас Хофман. Преди двубоя Льов заяви, че търси гъвкавост, което означава, че може да видим Тимо Вернер на върха на атаката, както и включване на Лерой Сане в стартовия състав.

Водещи новини преди мача:

Епичен дуел в група "F" на Европейското: Португалия срещу Германия

Кристиано Роналдо и рекордите, които може да потроши на Европейското

7 мача от групите на Евро 2020, които НЕ ТРЯБВА да изпускате

Топ 10: Големите таланти на Европейското, които да следим

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички