СНИМКИ: Англия с наказателна акция в първия си мач, ръководен изцяло от жени


СНИМКИ: Англия с наказателна акция в първия си мач, ръководен изцяло от жени
Снимка: Getty Images

1307 0

Английският национален отбор по футбол продължи с увереното си представяне в квалификациите за Мондиал 2022, след като разби Андора с 5:0 като гост. Възпитаниците на Гарет Саутгейт доминираха напълно в двубоя и вкараха пет безответни гола, дело на Букайо Сака, Бен Чилуел, Джеймс Уорд-Праус, Тами Ейбрахам и Джак Грийлиш. Мачът в Андора ще бъде запомнен с това, че бе воден от жена - съдийката Катерина Монзул, която отсъди дузпа за "Трите лъва" през второто полувреме.

След този успех Англия има 19 точки от 7 мача и води убедително в група I, с 4 точки пред втория Албания и 5 повече от третия Полша. Вчера Албания стигна до ценен успех с 1:0 при гостуването си на Унгария, докато Полша разби Сан Марино с 5:0 у дома.

В група С Швейцария направи поредна крачка към класиране за Световното първенство в Катар, след като победи Северна Ирландия с 2:0 у дома и вече има 11 точки на второто място, шест повече от Северна Ирландия и България. Лидер в групата е Италия с 14 точки и мач повече от "кръстоносците".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички