Кой ще бъде следващият мениджър на Англия според Бетано


Кой ще бъде следващият мениджър на Англия според Бетано
Снимка: Колаж

2524 0

Въпреки че Гарет Саутгейт върши отлична работа начело на „трите лъва“ британските букмейкъри не спират да дават коефициенти за нов треньор на Англия. Саутгейт успя да доведе отбора до полуфинал на Световното първенство, а само изпълнението на дузпи го раздели от титла на последното Европейско. Въпреки всичко това, сайтовете за спортни залози смятат, че той няма да остане в тима след Катар 2022, а какви са очакванията на Бетано за негов заместник, може да прочетете в следващите редове.

Шон Дайш

Престоят му в Бърнли надхвърля 400 мача, в които Дайш показа, че е един от най-способните английски треньори. „Рижавият Моуриньо“ изведе своя отбор до промоция във Висшата лига през сезон 2013/14, в първата си година на „Търф Муур“, и оттогава успява да ги задържи сред най-добрите. На всичкото отгоре, Дайш работи с един от най-малките бюджети в първенството. Понякога прагматичния му подход е критикуван, но пък в крайна сметка, накрая важни са резултатите. А точно те са основната причина, Betano да вижда Шон като фаворит номер едно за поста на Саутгейт.

Дийн Смит

Точно така, Дийн Смит е сред фаворитите на Betano, а и на много други букмейкъри за мениджърската позиция в „Трите лъва“. Е.. той е и сред топ фаворитите за следващ уволнен мениджър в Премиер Лийг.

Неговият тим не се справя много добре в последно време. Астън Вила все още изпитва трудности с приспособяването към пост Джак Грейлиш ерата. И все пак, бирмингамци показват страст и мотивация, които носят надежди за феновете. Ако Смит вдигне своите момчета и ги изведе до топ 10 във Висшата лига, вероятно трудно би могъл да бъде пренебрегнат за работата начело на националния тим.

Еди Хау

Може да заложите на Хау и в пазара на Бетано за следващ мениджър на Нюкасъл. Бившият наставник на Борнемут си е заслужил стабилна репутация за 8-те години, които изкара като старши треньор на „черешките“. Той успя да изведе отбора от Лига 2 до Висшата лига и да ги задържи в най-горното ниво за цели 5 сезона.

След една година почивка, Хау е готов за ново предизвикателство. Той предпочита директния и атакуващ футбол, което би се харесало на феновете от Острова.

Франк Лампард

Франк е безработен към този момент, но медиите го свързват със всяка свободна мениджърска позиция. Легендарният футболист на Челси се намира на 4-ра позиция в класацията Betano фаворитите за нов мениджър на Англия, въпреки че все още не разполага с кой знае какъв опит. Лампард изкара 57 мача начело на Дарби Каунти, преди да води Челси за 18 месеца. С неговата селекция пък Томас Тухел успя да спечели Шампионската лига. Франки има око за таланта, а 100 мача с националната фланелка също са в плюс за евентуално негово назначение.

Стивън Джерард

Друга легенда на английския футбол, Стивън Джерард обаче вече натрупа много повече опит, макар и на по-ниско ниво. „Капитан Фантастик“ изведе Рейнджърс до първа титла от 10 години, предлагайки красив и страшно атакуващ футбол.

По всичко изглежда, че Рейнджърс отново ще бъде шампион на Шотландия, което може да отвори апетита на Джерард за нещо по-голямо. Юрген Клоп е непоклатим в Ливърпул, а националния отбор на Англия може да бъде логична крачка в кариерата на Стиви.

Греъм Потър

Последното Betano Бонус предложение, въпреки че не разполага със солидната футболна визитка на останалите кандидати. Бившия ляв бранител на Йорк Сити и Макълсвийлд е считан за един от най-талантливите млади треньори в Европа. Той стартира в Швеция, кариерата му премина в Уелс, преди да бъде назначен за мениджър на Брайтън.

Отборите на Потър са солидни в дефанзивен план и са много добре подготвени тактически, нагласяйки се спрямо противника. Мълниеносните контраатаки вече са познати на всички отбори във Висшата лига. Греъм отлично работи с младите таланти, което е още едно страхотно предимство за пълния с талант английски отбор. Ако прогресът на Брайтън продължи и през този сезон, коефициентът на Портър може да е значително по-нисък, когато Световното в Катар завърши след няколко месеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички