Огромната грешка на Гарет Саутгейт, която коства титлата от Евро 2020 на Англия


Огромната грешка на Гарет Саутгейт, която коства титлата от Евро 2020 на Англия
Снимка: Getty Images

5354 0

Италия спечели финала на Евро 2020 срещу Англия след изпълнение на дузпи и за втори път триумфира с европейската титла в своята история.

Тимът на Роберто Манчини определeно бе по-добрият отбор на терена на "Уембли" и заслужи успеха си. Въпреки че след само 120 секунди игра Люк Шоу изведе "трите лъва" напред в резултата, "скуадрата" бързо се съвзе от шока и започна да диктува темпото. 

Така се стигна до 67-ата минута, когато Леонардо Бонучи върна Италия в мача със своя изравнителен гол. До края на редовното време и на двете продължения трети гол в мача не падна и се стигна до изпълнение на дузпи...

Една-две минути преди изтичането на 120-ата минута, треньорът на Англия Гарет Саутгейт допусна сериозна грешка, която се оказа решаваща за изхода на двубоя!

С мисъл за дузпите английският наставник пусна в игра Маркъс Рашфорд и Джейдън Санчо, но и двамата пропуснаха своите изстрели от бялата точка - Рашфорд уцели гредата, а Донарума отрази шута на Санчо. 

Решението на Саутгейт не беше странно, но бе крайно закъсняло! Футболистите се появиха в игра директно от резервната скамейка, без да са загряли и без да са на "вълната" на самия мач. 

От тях се очакваше да влязат и да вкарат без проблем своите дузпи, но още преди изпълненията им се видя, че напрежението у тях бе взело връхна точка и пропуските им далеч не бяха изненадващи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички